Catawiki, het veilinghuis voor verzamelaars dat de Kuifje-veiling organiseerde, lokte bieders van over de hele wereld. In totaal werd er voor maar liefst 50.000 euro verhandeld.

Een recent maar zeldzaam beeldje van Kuifje in een T-Ford uit "Kuifje in Congo" verwisselde voor bijna 3.000 euro van eigenaar. Vier beeldjes van de beroemde maanraket in verschillende afmetingen brachten samen 3.500 euro op. Enkele kerstkaarten die door Kuifje-tekenaar Hergé werden verstuurd gingen weg voor 500 tot 800 euro per stuk.

Oude albums doen het altijd goed en dat was nu niet anders. Zo bracht een Franstalige druk van "De scepter van Ottokar" uit 1942 2.400 euro op en werd een Nederlandstalige "Kuifje in Amerika" uit 1947 afgehamerd op 1.300 euro.

Volgens Rene Schoenmakers, oprichter van Catawiki waren er opvallend veel Duitse en Zwitserse bieders. Er waren ook geïnteresseerden uit andere werelddelen. Zo ging een legpuzzel voor 600 euro naar een Amerikaan en vertrokken twee speldjes voor 200 euro richting Australië. (Belga/DB)

Catawiki, het veilinghuis voor verzamelaars dat de Kuifje-veiling organiseerde, lokte bieders van over de hele wereld. In totaal werd er voor maar liefst 50.000 euro verhandeld. Een recent maar zeldzaam beeldje van Kuifje in een T-Ford uit "Kuifje in Congo" verwisselde voor bijna 3.000 euro van eigenaar. Vier beeldjes van de beroemde maanraket in verschillende afmetingen brachten samen 3.500 euro op. Enkele kerstkaarten die door Kuifje-tekenaar Hergé werden verstuurd gingen weg voor 500 tot 800 euro per stuk. Oude albums doen het altijd goed en dat was nu niet anders. Zo bracht een Franstalige druk van "De scepter van Ottokar" uit 1942 2.400 euro op en werd een Nederlandstalige "Kuifje in Amerika" uit 1947 afgehamerd op 1.300 euro. Volgens Rene Schoenmakers, oprichter van Catawiki waren er opvallend veel Duitse en Zwitserse bieders. Er waren ook geïnteresseerden uit andere werelddelen. Zo ging een legpuzzel voor 600 euro naar een Amerikaan en vertrokken twee speldjes voor 200 euro richting Australië. (Belga/DB)