De Boerke Show, zoals de animatiereeks voor (jong)volwassenen zal heten, is behalve op 160 nooit eerder gepubliceerde pagina's toch vooral gebaseerd op de tien stripalbums die Pieter De Poortere de afgelopen zeventien jaar uitbracht. Wie die gelezen heeft, óf wie iedere week Knack Focus verslindt, weet waaraan zich te verwachten: Boerke (of zijn vrouwelijke antagonist Hoerke) die geconfronteerd wordt met een probleem, dat probeert op te lossen maar het in al zijn naïviteit, egocentrisme, ijdelheid en onhandigheid alleen maar erger maakt.

De animatieserie, een initiatief van tekenaar, scenarist en showrunner Pieter De Poortere, wordt geproduceerd door productiehuis De Hofleveranciers uit Gent en gerealiseerd door animatiestudio Fabrique Fantastique uit Lier. Verder verlenen ook het Vlaams Audiovisueel Fonds, de VRT, Casa Kafka én de Chinese uitgever van Boerke hun steun.

Chinese uitgever, vraagt u? Inderdaad, de stripverhalen van Pieter De Poortere zijn meer dan alleen een Belgisch fenomeen. Al zes titels lang wordt Boerke ook in Frankrijk uitgegeven, en als Dickie verovert de antiheld met de grote snor eveneens harten in Hongarije, Finland, Spanje, Nederland en sinds kort dus ook China. Binnenkort zullen daar nog Zuid-Korea, Rusland en de Verenigde Staten bijkomen.

Behalve aan de Boerke Show, waarvan de productie in september van dit jaar van start gaat, werkt Pieter De Poortere op dit moment ook aan een nieuw Mickey Mouse-stripverhaal voor Disney. Hij is de eerste niet-Franse auteur die die eer te beurt valt.

De Boerke Show, zoals de animatiereeks voor (jong)volwassenen zal heten, is behalve op 160 nooit eerder gepubliceerde pagina's toch vooral gebaseerd op de tien stripalbums die Pieter De Poortere de afgelopen zeventien jaar uitbracht. Wie die gelezen heeft, óf wie iedere week Knack Focus verslindt, weet waaraan zich te verwachten: Boerke (of zijn vrouwelijke antagonist Hoerke) die geconfronteerd wordt met een probleem, dat probeert op te lossen maar het in al zijn naïviteit, egocentrisme, ijdelheid en onhandigheid alleen maar erger maakt. De animatieserie, een initiatief van tekenaar, scenarist en showrunner Pieter De Poortere, wordt geproduceerd door productiehuis De Hofleveranciers uit Gent en gerealiseerd door animatiestudio Fabrique Fantastique uit Lier. Verder verlenen ook het Vlaams Audiovisueel Fonds, de VRT, Casa Kafka én de Chinese uitgever van Boerke hun steun. Chinese uitgever, vraagt u? Inderdaad, de stripverhalen van Pieter De Poortere zijn meer dan alleen een Belgisch fenomeen. Al zes titels lang wordt Boerke ook in Frankrijk uitgegeven, en als Dickie verovert de antiheld met de grote snor eveneens harten in Hongarije, Finland, Spanje, Nederland en sinds kort dus ook China. Binnenkort zullen daar nog Zuid-Korea, Rusland en de Verenigde Staten bijkomen.Behalve aan de Boerke Show, waarvan de productie in september van dit jaar van start gaat, werkt Pieter De Poortere op dit moment ook aan een nieuw Mickey Mouse-stripverhaal voor Disney. Hij is de eerste niet-Franse auteur die die eer te beurt valt.