De verfilming van de bestseller zal gebeuren door BALDR Film, in een regie van de Nederlander Sam de Jong. Het filmcontract is volgens de uitgeverij inmiddels door alle partijen ondertekend.

Volgens De Bezige Bij waren verschillende producenten geïnteresseerd in de verfilming van Joe Speedboot, maar besloot Wieringa om met BALDR Film in zee te gaan. 'Uit de gesprekken met de scenaristen werd duidelijk dat ze slimme ideeën hebben om het verhaal naar beeld te vertalen; heel stimulerend. Ook de samenwerking met regisseur Sam de Jong geeft reden om op een film te hopen die eigenzinnig, rijk en groots is.'

Van de oorspronkelijke versie van het boek uit 2005 zijn al 400.000 exemplaren verkocht. Het boek werd ook in verschillende talen vertaald. (Belga)

De verfilming van de bestseller zal gebeuren door BALDR Film, in een regie van de Nederlander Sam de Jong. Het filmcontract is volgens de uitgeverij inmiddels door alle partijen ondertekend. Volgens De Bezige Bij waren verschillende producenten geïnteresseerd in de verfilming van Joe Speedboot, maar besloot Wieringa om met BALDR Film in zee te gaan. 'Uit de gesprekken met de scenaristen werd duidelijk dat ze slimme ideeën hebben om het verhaal naar beeld te vertalen; heel stimulerend. Ook de samenwerking met regisseur Sam de Jong geeft reden om op een film te hopen die eigenzinnig, rijk en groots is.'Van de oorspronkelijke versie van het boek uit 2005 zijn al 400.000 exemplaren verkocht. Het boek werd ook in verschillende talen vertaald. (Belga)