Het boek wordt gelanceerd op 31 juli, de dag na de wereldpremière van het toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' en op de verjaardag van Harry Potter.

Het script van het toneelstuk werd geschreven door Jack Thorne, die zich baseerde op een verhaal van J.K. Rowling, Thorne en John Tiffany. Het wordt uitgegeven als boek en als ebook.

Beide delen van het script worden in print uitgegeven door Little Brown UK en in ebookversie op de online fansite Pottermore. De publicaties komen er na de overdonderende vraag van fans wereldwijd. De eerste druk wordt een 'Special Rehearsal Edition' en wordt later vervangen door een 'Definitive Collector's Edition'. Zo kunnen ze de kleine veranderingen die tijdens de theatervoorstellingen zullen aangebracht worden opnemen in het boek.

Het verhaal speelt zich negentien jaar na het einde van de orignele reeks af. Harry Potter werkt inmiddels op het Ministerie van Toverkunst en is de vader van drie kinderen. Zijn jongste zoon Albus worstelt met het gewicht van de familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft.

(LP)

Het boek wordt gelanceerd op 31 juli, de dag na de wereldpremière van het toneelstuk 'Harry Potter and the Cursed Child' en op de verjaardag van Harry Potter.Het script van het toneelstuk werd geschreven door Jack Thorne, die zich baseerde op een verhaal van J.K. Rowling, Thorne en John Tiffany. Het wordt uitgegeven als boek en als ebook. Beide delen van het script worden in print uitgegeven door Little Brown UK en in ebookversie op de online fansite Pottermore. De publicaties komen er na de overdonderende vraag van fans wereldwijd. De eerste druk wordt een 'Special Rehearsal Edition' en wordt later vervangen door een 'Definitive Collector's Edition'. Zo kunnen ze de kleine veranderingen die tijdens de theatervoorstellingen zullen aangebracht worden opnemen in het boek. Het verhaal speelt zich negentien jaar na het einde van de orignele reeks af. Harry Potter werkt inmiddels op het Ministerie van Toverkunst en is de vader van drie kinderen. Zijn jongste zoon Albus worstelt met het gewicht van de familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft.(LP)