Op de gedetailleerde programmatie is het nog even wachten, maar de uitgeverijen Ballon Media en WPG beloven alvast zowel nationale als internationale auteurs aan te trekken voor een stripboekenbeurs. Daar hoort ook een "belevingszone" bij voor jong en oud.

De Groenplaats wordt het hart van het festival, maar ook elders in de stad zullen er attracties te bezoeken vallen. Er wordt ook een samenwerking opgestart met Comics Station, het nieuwe stripbelevingscentrum dat binnenkort opent in het station Antwerpen-Centraal. "We willen strips nog meer laten uitgroeien tot een echte belevenis", zegt Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media. "Dat gaan we weliswaar doen zonder de papieren versie te loochenen. Het momentum voor een groot stripfestival is er, strips vormen vandaag een erg belangrijk segment van de boekenmarkt."

De organisatie werkt voor het Internationaal Stripfestival Antwerpen samen met de stad Antwerpen. "De twee uitgeverijen hebben hier kantoren, maar Antwerpen is ook de stad van onder meer Merho en Willy Vandersteen, er is de Boekenbeurs, verschillende stripmuren en ga zo maar door", zegt schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V). "Een internationaal stripfestival mogen verwelkomen, is een kinderdroom die uitkomt."

Op de gedetailleerde programmatie is het nog even wachten, maar de uitgeverijen Ballon Media en WPG beloven alvast zowel nationale als internationale auteurs aan te trekken voor een stripboekenbeurs. Daar hoort ook een "belevingszone" bij voor jong en oud. De Groenplaats wordt het hart van het festival, maar ook elders in de stad zullen er attracties te bezoeken vallen. Er wordt ook een samenwerking opgestart met Comics Station, het nieuwe stripbelevingscentrum dat binnenkort opent in het station Antwerpen-Centraal. "We willen strips nog meer laten uitgroeien tot een echte belevenis", zegt Alexis Dragonetti, CEO van Ballon Media. "Dat gaan we weliswaar doen zonder de papieren versie te loochenen. Het momentum voor een groot stripfestival is er, strips vormen vandaag een erg belangrijk segment van de boekenmarkt." De organisatie werkt voor het Internationaal Stripfestival Antwerpen samen met de stad Antwerpen. "De twee uitgeverijen hebben hier kantoren, maar Antwerpen is ook de stad van onder meer Merho en Willy Vandersteen, er is de Boekenbeurs, verschillende stripmuren en ga zo maar door", zegt schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V). "Een internationaal stripfestival mogen verwelkomen, is een kinderdroom die uitkomt."