Uit meer dan 60 debuutromans werden zeven genomineerden geselecteerd. Onder hen drie Vlaamse auteurs: Gerrit Janssens met "Twaalf", Dimitri Leue met "Het Lorchtersyndroom" en Elise Wuyts met "De studente". De vier Nederlandse genomineerden zijn: John-Alexander Janssen met "Een verhaal uit Zonnestad", Lieke Kézér met "De afwezigen", Emy Koopman met "Orewoet" en Haro Kraak met "Lekhoofd".

De winnaar wordt bekendgemaakt op het literair festival Het Betere Boek, dat dit jaar plaatsvindt op 13 en 14 oktober. De winnaar van de prijs krijgt een bronzen beeld van een uil en 5.000 euro.

Vorig jaar won Lize Spit de prijs met haar debuut "Het smelt".

Uit meer dan 60 debuutromans werden zeven genomineerden geselecteerd. Onder hen drie Vlaamse auteurs: Gerrit Janssens met "Twaalf", Dimitri Leue met "Het Lorchtersyndroom" en Elise Wuyts met "De studente". De vier Nederlandse genomineerden zijn: John-Alexander Janssen met "Een verhaal uit Zonnestad", Lieke Kézér met "De afwezigen", Emy Koopman met "Orewoet" en Haro Kraak met "Lekhoofd". De winnaar wordt bekendgemaakt op het literair festival Het Betere Boek, dat dit jaar plaatsvindt op 13 en 14 oktober. De winnaar van de prijs krijgt een bronzen beeld van een uil en 5.000 euro. Vorig jaar won Lize Spit de prijs met haar debuut "Het smelt".