Scenarioschrijfster Frieda Mulisch, dochter van de in 2010 overleden Nederlandse schrijver Harry Mulisch, is bezig met het schrijven van een dramaserie over het leven van haar vader.

'Je ziet vooral de vrouwen van Harry', zei ze zaterdagavond in het programma Opium TV. De vrouwen die aan bod komen, zijn zijn moeder, zijn vrouw en zijn dochter. 'Ik wil dat mijn vader voortleeft', liet Frieda Mulisch weten. Ze zoekt nog wel iemand die interesse heeft in het scenario.

Harry Mulisch wordt tot De Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse literatuur gerekend, samen met Gerard Reve en Willem Frederik Hermans. Hij won een groot aantal prijzen, waaronder twee voor zijn gehele oeuvre. Zijn bekendste werken zijn 'De aanslag' en 'De ontdekking van de hemel'. (Belga/DB)

Scenarioschrijfster Frieda Mulisch, dochter van de in 2010 overleden Nederlandse schrijver Harry Mulisch, is bezig met het schrijven van een dramaserie over het leven van haar vader.'Je ziet vooral de vrouwen van Harry', zei ze zaterdagavond in het programma Opium TV. De vrouwen die aan bod komen, zijn zijn moeder, zijn vrouw en zijn dochter. 'Ik wil dat mijn vader voortleeft', liet Frieda Mulisch weten. Ze zoekt nog wel iemand die interesse heeft in het scenario. Harry Mulisch wordt tot De Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse literatuur gerekend, samen met Gerard Reve en Willem Frederik Hermans. Hij won een groot aantal prijzen, waaronder twee voor zijn gehele oeuvre. Zijn bekendste werken zijn 'De aanslag' en 'De ontdekking van de hemel'. (Belga/DB)