Westergaard werkte in de periode 1983-2010 voor Jyllands-Posten. De Mohammed-karikaturen leidden in verscheidene islamitische landen tot grote woede, protesten en een boycot van Deense producten. Bovendien werd de satirisch tekenaar regelmatig met de dood bedreigd. Hij kreeg daarom bewaking.

In 2008 onthulde de Deense inlichtingendienst dat een drietal lieden in Aarhus daadwerkelijk moordplannen had gemaakt. Twee jaar later werd Westergaard thuis aangevallen door een Somalische indringer met een mes. Door zich op te sluiten in de beveiligde badkamer en snel politieoptreden overleefde de tekenaar de aanslag. De dader bleek connecties te hebben met extremistische kringen in zowel Denemarken als daarbuiten. Hij kreeg tien jaar gevangenisstraf.

Volgens mediaberichten was Westergaard al enige tijd ziek. Hij overleed in zijn slaap. De man laat een vrouw en vijf kinderen achter.

Westergaard werkte in de periode 1983-2010 voor Jyllands-Posten. De Mohammed-karikaturen leidden in verscheidene islamitische landen tot grote woede, protesten en een boycot van Deense producten. Bovendien werd de satirisch tekenaar regelmatig met de dood bedreigd. Hij kreeg daarom bewaking. In 2008 onthulde de Deense inlichtingendienst dat een drietal lieden in Aarhus daadwerkelijk moordplannen had gemaakt. Twee jaar later werd Westergaard thuis aangevallen door een Somalische indringer met een mes. Door zich op te sluiten in de beveiligde badkamer en snel politieoptreden overleefde de tekenaar de aanslag. De dader bleek connecties te hebben met extremistische kringen in zowel Denemarken als daarbuiten. Hij kreeg tien jaar gevangenisstraf. Volgens mediaberichten was Westergaard al enige tijd ziek. Hij overleed in zijn slaap. De man laat een vrouw en vijf kinderen achter.