'Ik denk vrijwel meteen aan de herinnering dat ik begon met schrijven aan mijn dichtbundel toen mijn zoontje geboren werd. Ik geloof niet in het autobiografische van literatuur, dat interesseert mij eigenlijk niet. Voor mij is het eerder de aanleiding om te proberen de kracht van die gebeurtenis - vader worden - vorm te geven.

Ik heb geprobeerd de verwondering en de onbegrijpelijkheid van het leven te vatten, ook de euforie en de extase van nieuw leven. En natuurlijk gaat het niet alleen over de positieve gevoelens, maar ook over de angst en ongerustheid. Bij zo'n dergelijk extreme gebeurtenis heb je een hele waaier aan uiteenlopende en zeer krachtige emoties.' (JL)

'Ik denk vrijwel meteen aan de herinnering dat ik begon met schrijven aan mijn dichtbundel toen mijn zoontje geboren werd. Ik geloof niet in het autobiografische van literatuur, dat interesseert mij eigenlijk niet. Voor mij is het eerder de aanleiding om te proberen de kracht van die gebeurtenis - vader worden - vorm te geven. Ik heb geprobeerd de verwondering en de onbegrijpelijkheid van het leven te vatten, ook de euforie en de extase van nieuw leven. En natuurlijk gaat het niet alleen over de positieve gevoelens, maar ook over de angst en ongerustheid. Bij zo'n dergelijk extreme gebeurtenis heb je een hele waaier aan uiteenlopende en zeer krachtige emoties.' (JL)