Amazon startte oorspronkelijk als een website voor verkoop van boeken en nu - 20 jaar na oprichting - besluit het bedrijf om ook op de traditionele manier boeken aan de man te brengen. Amazon Books opent in Seattle en is de eerste fysieke boekhandel van het internetconcern.

Amazon meldt dat de winkel zal werken met online gegevens om het aanbod in de winkel te boekstaven. Klantenbeoordelingen, verkooptotalen en populariteitsratings van Goodreads - het boekenforum dat in 2013 overgekocht is door Amazon - worden in rekening gebracht bij het beslissen van het aanbod in de winkel.

Imperium

De prijzen in de winkel zullen gelijklopen met de prijzen op de website. Amazon kreeg al veel kritiek op die rigide prijzenpolitiek. Vooral over de prijszetting van de e-books lag de internetgigant regelmatig in de clinch met uitgeverijen en auteurs.

Naast de verkoop van boeken, zet Amazon ook verwante technologie zoals e-readers in de display. De winkel is gevestigd in de Seattle University's Village en zal zeven dagen op zeven open zijn, met uitzondering van feestdagen. Als deze eerste winkel een succes wordt, is het mogelijk dat Amazon op deze manier haar boekenimperium uitbreidt en het de onafhankelijke boekenwinkels - die ze toch al het vuur aan de schenen legden - verder moeilijk maakt om te concurreren. (AW)

Amazon startte oorspronkelijk als een website voor verkoop van boeken en nu - 20 jaar na oprichting - besluit het bedrijf om ook op de traditionele manier boeken aan de man te brengen. Amazon Books opent in Seattle en is de eerste fysieke boekhandel van het internetconcern. Amazon meldt dat de winkel zal werken met online gegevens om het aanbod in de winkel te boekstaven. Klantenbeoordelingen, verkooptotalen en populariteitsratings van Goodreads - het boekenforum dat in 2013 overgekocht is door Amazon - worden in rekening gebracht bij het beslissen van het aanbod in de winkel.ImperiumDe prijzen in de winkel zullen gelijklopen met de prijzen op de website. Amazon kreeg al veel kritiek op die rigide prijzenpolitiek. Vooral over de prijszetting van de e-books lag de internetgigant regelmatig in de clinch met uitgeverijen en auteurs. Naast de verkoop van boeken, zet Amazon ook verwante technologie zoals e-readers in de display. De winkel is gevestigd in de Seattle University's Village en zal zeven dagen op zeven open zijn, met uitzondering van feestdagen. Als deze eerste winkel een succes wordt, is het mogelijk dat Amazon op deze manier haar boekenimperium uitbreidt en het de onafhankelijke boekenwinkels - die ze toch al het vuur aan de schenen legden - verder moeilijk maakt om te concurreren. (AW)