'Crimi Clowns' krijgt een Amerikaanse vesie

'Crimi Clowns' krijgt een Amerikaanse vesie

Crimi Clowns, de misdaadkomedie-reeks van Luk Wyns, krijgt een Amerikaanse remake. Fox Television Studios, die de rechten kocht, heeft 'grootse plannen met de serie', aldus de acteur en regisseur.


Nieuwe miniserie over Marilyn Monroe in aantocht

Nieuwe miniserie over Marilyn Monroe in aantocht

De Amerikaanse televisiezender Lifetime werkt aan een miniserie over het leven van Marilyn Monroe. In het vier uur durende 'Marilyn' zal actrice Kelli Garner in de huid kruipen van de blonde vamp. De première wordt ergens in 2015 op Lifetime verwacht.
Gatz: 'Deel van VRT-aanbod kan betalend worden'

Gatz: 'Deel van VRT-aanbod kan betalend worden'

Als de VRT zijn digitaal platform uitbreidt, dan moet een deel ervan betalend kunnen worden. Met dat voorstel wil mediaminister Sven Gatz tegemoetkomen aan de kritiek van de private mediabedrijven, die vinden dat de gratis VRT de markt verstoort.15 reacties'Safety First' lanceert nu ook computergame

'Safety First' lanceert nu ook computergame

Dirk, Luc, Ingrid en Smos trekken alle registers open om het tweede seizoen van 'Safety First', dat op 29 oktober wordt afgetrapt op VTM, te promoten. Na het nummer 'We Are Security' komen ze nu met een heus 'Safety First'-game op de proppen.
'The Simpsons' brengt hommage aan Stanley Kubrick (video)

'The Simpsons' brengt hommage aan Stanley Kubrick (video)

De 25ste 'Treehouse of Horror'-special van The Simpsons, naar aanleiding van Hallowoon, stond in teken van de iconische filmmaker Stanley Kubrick. Met (hilarische) filmverwijzingen naar 'A Clockwork Orange', '2001: A Space Oddyssey' en 'Eyes Wide Shut'.


VTM schrapt teletekst vanaf november

VTM schrapt teletekst vanaf november

De teletekstpagina's van VTM zijn nog beschikbaar tot 31 oktober 2014, daarna wordt deze dienst stopgezet. Enige uitzondering is de teletekstondertiteling via T888, die zal ook na 31 oktober 2014 nog beschikbaar blijven.


Dit waren de meest opvallende figuren op Facts 2014

Dit waren de meest opvallende figuren op Facts 2014

Afgelopen weekend zakten fantasyfans uit België en omstreken af naar Gent voor Facts 2014. Wie aan de fantasybeurs denkt, denkt ongetwijfeld aan cosplay. Honderden fictiefans verkleden zich ieder jaar als hun favoriete film-, game-of strippersonage. Deze cosplayers zijn niet onopgemerkt langs onze lens gepasseerd.
Spreek Dothraki dankzij Game of Thrones-app

Spreek Dothraki dankzij Game of Thrones-app

Het is nog even wachten op het vijfde seizoen van de hitserie Game of Thrones, maar intussen kunnen fans al warm lopen voor het nieuwe seizoen door het leren van Dothraki, de taal van het gelijknamige nomadische volk uit de televisieserie.


Ben Segers ontvangt Ups & Downs-prijs

Ben Segers ontvangt Ups & Downs-prijs

Acteur Ben Segers krijgt de derde Ups & Downs-prijs overhandigd van collega Maaike Cafmeyer, meter van de gelijknamige organisatie voor mensen met een bipolaire stoornis, chronische depressie en hun omgeving.Herman Brusselmans schrijft tv-serie

Herman Brusselmans schrijft tv-serie

Herman Brusselmans heeft zijn zinnen gezet op een scenario voor een nieuwe tv-reeks. 'Ik zie de serie in de richting van 'Duts' of 'Red Sonja'.'1 reacties


Komiek Jon Stewart 'kreeg aanbod om echt nieuwsprogramma te presenteren'

Komiek Jon Stewart 'kreeg aanbod om echt nieuwsprogramma te presenteren'

Het is, verhoudingen in acht genomen, alsof men Kamagurka vraagt voor de presentatie van De Zevende Dag. Jon Stewart, acteur en komiek, die al vele jaren The Daily Show presenteert, een satirische nieuwsshow met "nepnieuws", kreeg een aanbod om "Meet the Press" over te nemen, het bloedserieus politiek programma van zender NBC.1 reacties


Hoofdrolspeler '7th Heaven' biecht misbruik op

Hoofdrolspeler '7th Heaven' biecht misbruik op

De 67-jarige acteur Stephen Collins , bekend van zijn rol als dominee Eric Camden uit '7th Heaven', zou drie minderjarige meisjes misbruikt hebben. Er is een audio-opname opgedoken waar hij de feiten opbiecht aan zijn ex-vrouw, Faye Grant.


Wat we mogen verwachten van het vervolg op Twin Peaks

Wat we mogen verwachten van het vervolg op Twin Peaks

De meest vernieuwende televisiereeks uit de geschiedenis komt terug naar uw kleine scherm. David Lynch gaat eigenhandig negen nieuwe afleveringen van 'Twin Peaks' regisseren. 'Dit is een bedankje aan al onze trouwe fans,' aldus Mark Frost.


Mechels productiehuis Sultan Sushi wordt opgedoekt

Mechels productiehuis Sultan Sushi wordt opgedoekt

Het Mechelse productiehuis Sultan Sushi, bekend van "Marsman" en "Red Sonja", wordt opgedoekt. De Duitse eigenaar Red Arrow wil zich focussen op de groeiende tv-markten in de VS en het Verenigd Koninkrijk.Doek valt over Dallas

Doek valt over Dallas

Het is gedaan met de avonturen rond de steenrijke Ewing-clan. De makers van de legendarische serie die ooit wereldwijd miljoenen kijkers aan de beeldbuis liet kluisteren, zetter er een punt achter.
Tv-tip: Anton Corbijn Inside Out @ Canvas (20u45)

Tv-tip: Anton Corbijn Inside Out @ Canvas (20u45)

'Anton Corbijn Inside Out' is een intiem portret uit 2012 van de Nederlandse visuele kunstenaar. De documentaire van Klaartje Quirijns richt zich op de vele opofferingen die Corbijn maakte voor zijn professionele carrière en de gevoelens van eenzaamheid waarmee hij jarenlang worstelde.


Volledige deelnemerslijst 'De slimste mens ter wereld' bekend

Volledige deelnemerslijst 'De slimste mens ter wereld' bekend

Voor het elfde seizoen van 'De slimste mens ter wereld' kiest Erik Van Looy voor 33 overwegend bekende namen. Het verlanglijstje rondkrijgen was echter geen sinecure. "Gert Verhulst wilde dat ik met hem op café ging en dronken werd."1 reacties


Netflix 'spoilt' met opzet films en series

Netflix 'spoilt' met opzet films en series

Netflix lanceert een eigen site vol spoilers. Via spoilers.netflix.com kan je bovendien ook ontdekken wat voor soort spoiler je zelf bent en stemmen of het ok is om een bepaald plot al dan niet te verklappen.

Wat Netflix ons te bieden heeft

Wat Netflix ons te bieden heeft

Netflixhoofd Reed Hastings en contentverantwoordelijken Ted Sarandos en Kelly Merryman leggen uit waar Netflix in België voor wil staan. 'We kijken via marktonderzoek naar de behoeftes van de Vlaamse kijkers.'VRT gaat in zee met Netflix

VRT gaat in zee met Netflix

Netflix en de VRT slaan de handen in elkaar. Er zullen zes programma's van de VRT te zien zijn op de streamingsdienst.Telenet maakt eigen tv-reeks 'Chaussée d'Amour'

Telenet maakt eigen tv-reeks 'Chaussée d'Amour'

Telenet gaat voor het eerst een eigen tv-serie maken: 'Chaussée d'Amour'. Het wordt een tiendelige dramareeks - geregisseerd door Nathalie Basteyns ('Clan')-, over een luxehuisvrouw die een bordeel gaat runnen.

Netflix-app te downloaden in België

Netflix-app te downloaden in België

De Netflix-applicatie is gelanceerd op de verschillende online platformen zoals App Store, Google Play Store en PlayStation Store. De app downloaden is mogelijk, registreren (nog) niet.Twerk-spot van Studio Brussel tast waardigheid vrouwen aan

Twerk-spot van Studio Brussel tast waardigheid vrouwen aan

De Jury voor Ethische Praktijken (JEP), het zelfdiscipline-orgaan van de reclamesector, heeft de VRT op de vingers getikt voor een tv-spot voor radiozender Studio Brussel waarin twerkende vrouwen werden voorgesteld als barmeubel.1 reactiesBart De Wever: 'Ik heb niet veel talent voor geluk'

Bart De Wever: 'Ik heb niet veel talent voor geluk'

Reportagemaker Paul Jambers volgde Bart De Wever de hele verkiezingsdag op 25 mei. Het resultaat is te zien in 'De Langste Dag', dinsdagavond op vtm. 'Precies een aflevering van The Walking Dead.'1 reacties
Kijkcijfers van Canvascrack gekelderd

Kijkcijfers van Canvascrack gekelderd

Ondanks de bekroning van een kersverse 'supercrack', baren de dramatische kijkcijfers van Canvascrack kopzorgen. Het nieuwe uitzenduur van de tv-quiz op Canvas valt niet in de smaak.15 reactiesKijkcijfers: één neemt vliegende start

Kijkcijfers: één neemt vliegende start

Eén is als een komeet uit de startblokken geschoten in het nieuwe tv-seizoen, met (uiteraard) de eerste aflevering van Thuis als kijkcijferkanon. De populaire soap lokte meer dan 1,3 miljoen kijkers.Tv-tip: Amateurs @ VTM (21.45u)

Tv-tip: Amateurs @ VTM (21.45u)

Terwijl hij nog Franky Bomans speelde in 'Thuis', broedde Jef Hoogmartens samen met zijn boezemvrienden Steve Aernouts en Jonas Van Geel op een tragikomische fictiereeks. 'Amateurs' is hún geesteskind, en vanaf 1 september op VTM.

10 Vlaamse (co-)producties op internationale Cartoon Forum

10 Vlaamse (co-)producties op internationale Cartoon Forum

Acht Vlaamse en twee met Vlaanderen gecoproduceerde animatiereeksen worden dit jaar voorgesteld tijdens Cartoon Forum, een Europese productie- en financieringsplatform voor televisieprojecten in ontwikkeling. Het evenement vindt plaats in Toulouse van 23 tot 26 september en brengt zo'n 850 deelnemers uit 30 landen samen.


De winnaars van de Emmy's in beeld

De winnaars van de Emmy's in beeld

De beeldjes zijn uitgereikt en de rode loper terug opgerold. Tijdens de 66e uitreiking van de Emmy Awards werd 'Breaking Bad' het grote prijsbeest. Benedict Cumberbatch won de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film voor zijn vertolking van Sherlock, maar was niet aanwezig tijdens de uitreiking. Ontdek de rest van de winnaars in deze beeldreportage.Wie gaat er straks naar huis met een Emmy Award?

Wie gaat er straks naar huis met een Emmy Award?

De Emmy Awards zijn de belangrijkste prijzen binnen de Amerikaanse televisiewereld. Verschillende internationaal bekende topseries en televisieprogramma's zijn genomineerd en binnen elke categorie zal een winnaar gekozen worden. Maar wie zal er vanavond een beeldje mee naar huis mogen nemen?

VTM presenteert najaarsprogrammatie

VTM presenteert najaarsprogrammatie

Medialaan heeft haar plannen voor het najaar onthuld. Naast het nieuwe tv-aanbod, zoals de fictiereeks 'Amateurs' (met onder andere Matteo Simoni en Jonas Van Geel), raakte ook bekend dat programma's vanaf 25 augustus volledig en gratis kunnen herbekeken worden via de VTM-site.


VIER presenteert (nieuwe) najaarsprogramma's

VIER presenteert (nieuwe) najaarsprogramma's

Ook VIER maakt zijn najaarsprogrammatie bekend. Nieuw in het aanbod zit onder meer 'De Recherche' (van de makers van 'De Rechtbank') en 'Het beste moet nog komen' met Steven Van Herreweghe.