Nieuwe trailer Game of Thrones belooft niet veel goeds voor de Tyrells, Baratheons, Starks en Lannisters

10/03/15 om 10:11 - Bijgewerkt om 18:29

Bron: Knack Focus

Tijdens de presentatie van de nieuwe Apple Watch werden de fans van Game of Thrones onverwacht in de watten gelegd. Na de aankondiging van een exclusieve samenwerking met HBO kon het publiek een blik werpen op een nieuwe trailer voor het vijfde seizoen van Game of Thrones.

Nieuwe trailer Game of Thrones belooft niet veel goeds voor de Tyrells, Baratheons, Starks en Lannisters

Game Of Thrones © gf

Tijdens het Apple-event, waar de gloednieuwe Apple watch verder uit de doeken werd gedaan, heeft de hardwaregigant een nieuwe trailer van Game of Thrones op de wereld losgelaten. De trailer is ondertussen viraal gegaan. Ook Apple deelde de video via de twitteraccount van de App Store.

Net zoals bij de voorgaande trailer geeft HBO enkele nieuwe details vrij. Zo doet Daenerys Targaryen tijdens een krachtige monoloog haar plannen uit te doeken om voor eens en altijd komaf te maken met de 'usurpatoren'.

Ze vergelijkt daarbij de strijdende koningen met de spaken van een wiel die afwisselend de bovenste positie bekleden terwijl ze de mensen onder hen verpletteren. "Ik zal het wiel niet stoppen. Ik zal het breken", vertelt de moeder van de (ondertussen volgroeide) draken.

Samenspannen met de wildlingen

Ook Stannis Baratheon heeft zijn plannen nog niet opgeborgen om zich de ijzeren troon toe te eigenen. De broer van Robert is bereid zeer ver te gaan om zijn doel te bereiken en sluit een samenwerking met de wildlingen niet uit.

Jon Sneeuw verklaart in de video dat een collaboratie met de wildlingen noodzakelijk is. "Ofwel leren we samenleven, ofwel laten we ze deel uitmaken van het ondode leger." Nu rest enkel nog de vraag als ook de nachtwacht het zwaard zal heffen in de strijd der koningen. (NS)

Lees meer over:

Onze partners