Het Journaal maken doe je zo

28/02/13 om 16:56 - Bijgewerkt om 16:56

Bron: Knack Focus

Wat gebeurt er 5 minuten voor Het Journaal op antenne gaat? Zit Wim De Vilder z'n das nog te knopen, of is Martine Tanghe nog volop bezig met het oefenen van haar nieuwslezersstem?

Wat is Martine Tanghe een kranige grapjas. Wie had ooit gedacht dat de televisiecoryfee achter de schermen van Het Journaal haar eeuwig opgeblonken presentatiestemmetje achterwege zou laten en gewoon met 'ge' durft te praten wanneer de camera's niet draaien? In het zopas opgedoken filmpje van de generale repetitie van Het Journaal, blijkt niet alles te zijn wat het lijkt.

Kaartjes verschijnen op de verkeerde momenten, de vragen aan correspondenten worden netjes en met de nodige humor ingeoefend, de bureaustoel van de nieuwslezer wordt nog snel aangepast. Zelfs wat small talk kan geen kwaad. Vaticaancorrespondent André had het blijkbaar wat frisjes, maar dat had Martine al lang in de mot. "Ik zie het aan uw pulleke" zegt ze met een lachje.

De chaos terwijl de deadline in je nek ademt, is voor elke journalist een bekend fenomeen. Let vooral op de "oh, ze gaan een treintje maken" rond de derde minuut. Wat een klasbak. (TR)

Lees meer over:

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info