Sidi Larbi Cherkaoui wordt nieuwe artistiek directeur van Ballet Vlaanderen

04/02/15 om 11:23 - Bijgewerkt op 05/02/15 om 08:12

De Vlaams-Marokkaanse choreograaf en danser Sidi Larbi Cherkaoui wordt aangesteld als de nieuwe artistiek directeur van Ballet Vlaanderen.

Sidi Larbi Cherkaoui wordt nieuwe artistiek directeur van Ballet Vlaanderen

Cherkaoui begon zijn carrière bij Les Ballets C de la B, was actief bij het Antwerpse Toneelhuis en richtte in 2010 zijn eigen gezelschap Eastman op.

In 2014 was Sidi Larbi Cherkaoui samen met Damien Jalet de allereerste winnaar van de UnitedHumans Award. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon, vereniging of organisatie die wederzijds respect, oprechte vriendschap en gelijk in waardigheid met een volgehouden inspanning of op een bijzondere en uitzonderlijke wijze toepast en dit met een effectieve impact op de samenleving.

Vorig jaar is Ballet van Vlaanderen gefuseerd met de Vlaamse Opera. Cherkaoui neemt nu de artistieke leiding van Ballet Vlaanderen over. Hij is de opvolger is van de Portugese Assis Carreiro.

Aviel Cahn, de artistiek directeur van de voormalige Vlaamse Opera en nu Opera Vlaanderen, zal in de toekomst samenwerken met Cherkaoui.

Zijn aanstelling als creatief directeur wordt gezien als een verrassing. Vanaf 1 september neemt hij de functie op zich. (LP)

Lees meer over:

Onze partners