Radiohead duikt op het einde van de zomer terug de studio in

14/02/13 om 10:51 - Bijgewerkt om 10:51

Bron: Knack Focus

Bassist Colin Greenwood zegt dat de band in de herfst terug zal samenkomen om te werken aan hun negende album. De Britse groep bracht hun achtste plaat, 'King of Limbs', uit in 2011.

Radiohead duikt op het einde van de zomer terug de studio in

Greenwood verklaarde in een interview met BBC 6 dat er nieuw Radioheadmateriaal zit aan te komen. "We nemen nu een time-out, terwijl iedereen met hun eigen project bezig is en het plan is om terug bij elkaar te komen op het einde van de zomer." Het laatste album van de band, 'King of Limbs', dateert van 2011.

Frontman Thom Yorke is momenteel druk bezig met het album van zijn nieuwe band Atom For Peace. De supergroep bestaat, naast de Britse zanger, uit Flea (Red Hot Chili Peppers), producer Nigel Godrich en percussionist Mauro Refosco. Het album, getiteld 'Amok', komt uit op 25 februari.

Radiohead is een alternative rockband uit het Britse Oxfordshire. De groep werd in 1985 opgericht door Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Phil Selway en Ed O'Brien, maar brak pas in 1992 door met de single 'Creep' en het album 'Pablo Honey'. Intussen heeft de groep al acht platen uitgegeven, die in totaal al meer dan 25 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. (XVdL)Radiohead - Lotus Flower (uit King of Limbs)

Lees meer over:

Onze partners