Nederlander Hardwell verkozen tot beste dj ter wereld

© Facebook

De 25-jarige Hardwell mag zich de beste dj ter wereld noemen. Belgen Dimitri Vegas & Like Mike stijgen van plaats 38 naar plaats 6 en zijn de hoogst genoteerde dj-groep in de ranglijst.

De organisatie van de DJ Mag Top 100 maakte dit zaterdagnacht bekend tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event in Amsterdam. Met hun zesde plaats zorgen Dimitri Vegas & Like Mike voor een primeur, want ‘geen enkele Belgische dj heeft ooit een top 30-plaats in deze dj-wereldranglijst kunnen bemachtigen’, lieten de gelukkige dj’s weten in een persbericht van het dancefestival Tomorrowland.

De zesde plaats van Dimitri Vegas & Like Mike levert hen bovendien een extra award op voor de hoogst genoteerde dj-groep. Namen als Swedish House Mafia, Above & Beyond en Daft Punk moesten in het zand bijten. Een hele eer voor het Belgische duo dus. ‘Een plaats in de top 10 is altijd een grote droom geweest, maar nu is de droom werkelijkheid en we kunnen het nog altijd niet goed geloven’, reageert Dimitri Vegas in het persbericht.

Beste fans ter wereld

‘Het bevestigt nogmaals dat we de beste fans ter wereld hebben, die massaal gestemd hebben en daar zijn we wel echt heel blij mee. In het Sportpaleis (op 20 en 21 december, red.) gaan we het dak ervan afspelen voor al onze Belgische fan’, vult het dj-duo nog aan.

Hardwell is de jongste dj die ooit tot beste ter wereld is uitgeroepen. Een andere Nederlander, Armin van Buuren, zakt naar de tweede plaats. Van Buuren was de beste in 2007, 2008, 2009, 2010 en 2012. De Zweed Avicii staat net als vorig jaar op de derde plaats. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content