Travolta reikt ondanks verspreking opnieuw Oscar uit

11/02/15 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

De Amerikaanse acteur vormde de naam van winnares Idina Menzel vorig jaar op rampzalige wijze om tot 'Adele Dazeem', maar mag ondanks die beschamende vergissing ook dit jaar een beeldje overhandigen.

Travolta reikt ondanks verspreking opnieuw Oscar uit

Het is Hollywoods ergste nachtmerrie om een naam foutief uit te spreken. De miskleun van John Travolta tijdens de Oscaruitreiking van 2014 bezorgde nadien hem rode kaken, maar deed menig kijker proesten en ook de Academy kon wel lachen om de verspreking. De acteur uit onder meer Grease, Look Who's Talking en Pulp Fiction krijgt dit jaar een nieuwe kans om de naam van een laureaat correct uit te spreken.

Naast Travolta zullen ook Scarlett Johansson, David Oyelowo, Jennifer Aniston, Chris Pratt, Sienna Miller, Octavia Spencer. Neil Patrick Harris, Barney Stinson uit de succesvolle comedysitcom How I Met Your Mother, zal de show aan elkaar praten.

De Academy hoopt ook de verspreking van het jaar al achter de rug te hebben, nadat voorzitster Cheryl Boone Isaacs bij de bekendmaking van de genomineerden de naam van cinematograaf Dick Pope uitsprak als 'Dick Poop'.

Lees meer over:

Onze partners