Patrice Toye wint prijs voor beste regie in Arras

19/11/12 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Bron: Knack Focus

De Vlaamse regisseuse en scenarist Patrice Toye heeft met de film "Litte Black Spiders" de Atlas d'argent voor "beste regie" gewonnen tijdens de dertiende editie van het Internationaal Filmfestival van Arras.

Patrice Toye wint prijs voor beste regie in Arras

© Belga

De jury prees de film van Toye omwille van "het grote talent van de cineast en de integere wijze waarop ze de bijzonder mooie film met zeer overtuigende acteerprestaties heeft gemaakt." Hoofdrolspeelster Line Pillet kreeg bovendien een compliment over haar "uitmuntende acteerprestatie", luidt het.

"Little Black Spiders" vertelt het verhaal van enkele tienermeisjes in de jaren zeventig die ongewenst zwanger worden en verborgen op de zolderkamer van een klooster de geboorte van hun baby moeten afwachten. De film is geïnspireerd op waargebeurde feiten die in de jaren tachtig in België aan het licht kwamen.

Na "Rosie" en "(N)iemand" is "Little Black Spiders" de derde speelfilm van Patrice Toye. De productie is van Nino Lombardo. Toye schreef het scenario samen met Ina Wandewijer. (Belga/RDM)

Onze partners