Nicole Kidman over vrouwen in Hollywood: 'Laat ons risico's nemen en onze angsten negeren'

18/06/15 om 10:57 - Bijgewerkt om 10:55

De Crystal + Lucy Awards zetten creatieve vrouwen die uitblinken in hun beroep in de bloemetjes. Nicole Kidman ging naar huis met de Crystal Award for Exellence in Film en nagloeiende lippen van een kus met vriendin Naomi Watts.

Nicole Kidman over vrouwen in Hollywood: 'Laat ons risico's nemen en onze angsten negeren'

Nicole Kidman kust Naomi Watts © Twitter

In haar speech vertelde Nicole Kidman dat ze als veertienjarige de fout heeft gemaakt een rol af te slaan in een film van Jane Campion. De reden was dat ze een douchekapje moest dragen en moest zoenen met een meisje. 'Ik wilde een actrice zijn met lang, golvend haar die jongens mag kussen. Vandaag weet ik wel beter, dus Jane, als je me hoort, ik ben klaar om met een douchekap op m'n hoofd eender welke vrouw te kussen,' klonk het. De actrice voegde de daad bij het woord en gaf haar beste vriendin Naomi Watts een pakkerd.

De boodschap aan haar vrouwelijke collega's luidde als volgt: 'Laat ons risico's nemen, onze stem laten horen, het vuur dat in ons brandt eren en onze angsten negeren. Laat ons kortom onze schouders rechten en ons nooit excuseren voor wat we doen.'

Verder werden hoofd van marketing en distributie voor Warner Bros. Sue Kroll, Transparent-bedenker Jill Soloway, Scandal- en Selma-regisseur Ava DuVernay, Toni Howard en actrice Kate Mara geëerd tijdens het evenement. (LP)

Lees meer over:

Onze partners