Zuiderzinnen stopt ermee

Het Antwerpse literaire festival Zuiderzinnen houdt het na dit jaar voor bekeken. De beslissing viel nadat het Fonds voor de Letteren in juli besliste de subsidies voor het festival stop te zetten.

De dertiende editie van Zuiderzinnen op 16 september zal meteen ook de laatste zijn. Het Antwerpse literaire festival heeft bevestigd dat de organisatie er na dit jaar mee ophoudt. Die beslissing kwam er nadat het Vlaams Fonds voor de Letteren besloot om het jaarlijks evenement niet langer te steunen.


Oprichter Luc Huybrechts betreurt de beslissing. ‘Men verwijt ons dat we te veel mensen gratis uitnodigden en daarom aan een groot aantal bezoekers kwamen, maar we proberen gewoon zo veel mogelijk mensen met literatuur in contact te brengen.’ Toch sluit Huybrechts niet uit dat hij het festival in de toekomst herneemt, al zal het programma dan eerder een muzikale richting uitgaan.


Door gebrek aan subsidies, is de huidige editie van het festival aangepast. Remco Campert en Christope Vekeman zullen nog aanwezig zijn, maar voor Herman Brusselmans heeft de organisatie geen geld meer.


De dertiende editie van Zuiderzinnen gaat door op 16 september. Het volledige programma van Zuiderzinnen vindt u hier. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content