‘Zatte Rita’ verdwijnt uit ‘Familie’

© Medialaan

‘Zatte Rita’ houdt het voor bekeken. Het personage Rita Van den Bossche, al 23 jaar vertolkt door Jacky Lafon, verdwijnt uit de VTM-reeks Familie. ‘Ik kan de files niet meer aan’, klinkt het.

‘Het klinkt misschien onnozel, maar ik kan de files niet meer aan’, zegt actrice Jacky Lafon in het blad Story. Het vaak licht aangeschoten volkse personage Rita Van den Bossche verdwijnt na 23 jaar uit het programma ‘Familie’. Het einde van een tijdperk voor menig fan.

Voor Lafon is het dagelijks pendelen naar de studio te veel geworden. ‘Ik kan de stress niet meer aan’, zegt ze. ‘Chauffeurs zijn erg agressief en ik zit soms te beven in de auto.’

‘Vorige week heb ik vier uur in de auto gezeten. Ik was een wrak toen ik thuiskwam.’ Uiteraard spelen ook andere factoren mee in haar beslissing: het komen en gaan van acteurs bijvoorbeeld. ‘Familie’ is geen familie niet meer, zo lijkt het. ‘Het lijkt alsof ik in een doolhof zit waarvan ik de uitgang niet meer vind. Het is verstikkend.’

‘Zatte Rita’ zal dus niet meer zat zijn. Het personage dat met de regelmaat van een klok naar de fles greep, was er al bij sinds de allereerste aflevering in 1991. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content