Wordt Top Gear-presentator Jeremy Clarkson ontslagen?

Jeremy Clarkson heeft weer lelijk huis gehouden op de BBC. De presentator van Top Gear haalde zwaar uit naar de twee miljoen Britse ambtenaren die woensdag staakten.

Jeremy Clarkson heeft weer lelijk huis gehouden op de BBC. De bekende presentator van het populaire autoprogramma Top Gear haalde in het tv-programma The One Show uit naar de twee miljoen Britse ambtenaren die woensdag staakten. ‘Ze zouden allemaal voor de ogen van hun familie moeten neergeschoten worden.’

‘Hoe durven ze te staken wanneer ze een pensioen hebben terwijl de meesten van ons moeten werken om de eindjes aan elkaar te knopen?’, voegde hij eraan toe. Pikant detail: Clarkson strijkt zelf jaarlijks een slordige twee miljoen euro op, zonder rekening te houden met de voordelen die hij haalt als aandeelhouder van het bedrijf Bedder 6 en zijn inkomsten als columnist voor The Sun en The Sunday Times.

‘Hij moet ontslagen worden’
Met zijn provocerende uitlatingen haalt hij zich de woede van de vakbonden en de bevolking op de hals. Na de uitzending regende het duizenden klachten bij de BBC. Zelfs premier David Cameron liet zich niet onbemoeid. ‘Hij had het zo niet bedoeld’, reageerde hij.

Het is niet de eerste keer dat Jeremy Clarkson voor controverse zorgt. De Britse zender staat nu wel onder zware druk en kan ‘de zaak’ niet laten passeren. Temeer omdat de vakbonden de excuses van de Britse zender voor de uitspraken, lees ‘misplaatste poging tot humor’, niet aanvaarden. ‘Hij moet ontslagen worden’, luidt het. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content