Woestijnvis-programma ‘De Bleekweide’ verhuist met Annemie Struyf naar VRT

Het nieuw VIER-programma ‘De Bleekweide’ van Annemie Struyf maakt net als de presentatrice de overstap naar Eén. VIER en de openbare omroep hebben daarover een overeenkomst gesloten.

Het VIER-programma ‘De Bleekweide’ van Annemie Struyf zal in 2013 te zien zijn op Eén. VIER en Eén hebben daarover een overeenkomst gesloten nadat eerder al bekend raakte dat Struyf overstapt van Woestijnvis naar de VRT.

‘De verhuis van het programma naar de openbare omroep is voor VIER een logisch gevolg van de overstap van Annemie’, zegt programmadirecteur Liesbet Vrieleman. Annemie Struyf toont zich tevreden dat VIER en Eén tot een akkoord gekomen zijn om ook het programma te verhuizen.

‘De voorbije maanden heb ik samen met een fantastisch team en dankzij het vertrouwen van de mensen van het Gentse therapiecentrum ‘De Bleekweide’ een bijzonder en mooi tv-programma mogen maken.’

Psychotherapeute Lut Celie van De Bleekweide had onlangs haar ongenoegen geuit over de onduidelijke toekomst van de nieuwe programmareeks over het Gents therapiecentrum, nadat bekend raakte dat Struyf VIER verruilt voor de openbare omroep. Celie liet de opnames stilleggen in afwachting van een antwoord van Woestijnvis.

Kristof Demasure, woordvoerder van VIER, liet toen weten dat het programma zou afgewerkt worden en uitgezonden zoals voorzien. ‘Annemie Struyf is nog altijd in dienst bij Woestijnvis. Het is de bedoeling van Woestijnvis om dit project samen in volle vertrouwen af te werken’, zei hij in een korte reactie. Maar daarvan wordt nu afgestapt.

Jean Philip De Tender, netmanager bij Eén, reageert enthousiast. ‘Annemie Struyf maakt met ‘De Bleekweide’ opnieuw een programma dat een bijzonder relevant thema op de kaart zal zetten en het debat in de samenleving zal openen’, zegt hij. ‘Ik wil VIER graag bedanken voor de overeenkomst.’

Ook Leo Hellemans, directeur Media van de Vrt, zal tevreden zijn. Hij had zo zijn ideeën over bepaalde programma’s in het pakket van VIER. ‘Er zijn programma’s die zo Vrt zijn’, zei hij tijdens een gesprek op Radio1, net na de lancering van de vernieuwde zender. ‘In Godsnaam (met Annemie Struyf, nvdr), bijvoorbeeld. Wat zit dat in godsnaam op VIER te doen? Dat moet op de Vrt zitten. Dan wordt het ook niet onderbroken door twee reclameblokken.’ (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content