Wim Opbrouck genomineerd voor prestigieuze theaterprijs

© Phile Deprez

De jury voor de meest prestigieuze Nederlandse theaterprijzen, ook wel de ‘Oscars van het Nederlandse toneel’ genoemd, maakte zaterdag 2 juni 2012 de genomineerden bekend.

De Nederlandse Toneeljury nomineert Linda van Dyck, Marlies Heuer en Bianca van der Schoot voor de Theo d’Or 2012, de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, dragende rol. Voor de mannelijke tegenhanger, de Louis d’Or, zijn genomineerd: Hein van der Heijden, Herman Gilis, Mark Rietman en Wim Opbrouck. Ook de nominaties voor de Colombina en Arlecchino zijn bekendgemaakt.

De Nederlandse Toneeljury nomineert Wim Opbrouck voor zijn rol in Tartuffe van NTGent en Toneelgroep Amsterdam. De jury: “Zelden is de laatste jaren in het Nederlandse (en Vlaamse) theater een acteur zo met zijn rol aan de haal gegaan als Opbrouck in die van de gegoede burgerman Orgon in Tartuffe.”

Tartuffe wordt ook vermeld bij de nominaties voor de Colombina, de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke, bijdragende rol. Daar is Frieda Pittoors genomineerd voor haar rol in De Russen! (Toneelgroep Amsterdam) én in Tartuffe (NTGent/Toneelgroep Amsterdam). Verder zijn ook Marieke Heebink en Silke Hundertmark genomineerd. Voor de Arlecchino, de mannelijke tegenhanger van de Colombina zijn Gijs Scholten van Aschat, Gijs Naber en Pierre Bokma genomineerd.

De prijzen worden op de laatste dag van het Nederlands Theater Festival uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 9 september 2012.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.tf.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content