Wereldrecord tv-kijken verbroken in Nederland

© Thinkstock

Zes deelnemers aan het BNN-programma Last Man Watching hebben zondag het wereldrecord tv-kijken verbeterd. Ze zaten langer dan 87 uur ononderbroken achter de buis.

Zes deelnemers aan het BNN-programma Last Man Watching hebben zondag het wereldrecord tv-kijken verbeterd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De zes, die iets langer dan 87 uur achtereen achter de buis zaten, waren overgebleven van een groep van 55 kandidaten die donderdagochtend begon aan de recordpoging.


Zondagochtend zaten nog 11 mensen voor de buis. In de loop van de dag vielen vijf deelnemers af. BNN is organisator van de uitputtingsstrijd.


De ‘zombies’ moesten tot 22.00 uur zondagavond voor de buis blijven hangen om het nieuwe wereldrecord op hun naam kunnen zetten. Het oude wereldrecord staat volgens BNN op naam van twee Australische zusjes, die 87 uur achter elkaar onafgebroken televisie keken.


Eén meisje moest zondagochtend afhaken nadat ze tijdens een korte pauze, waarschijnlijk door een gebrek aan slaap, over een kabel struikelde en naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. Ze had last van haar voet, maar is volgens BNN alweer thuis.


De recordpoging werd georganiseerd ter ere van het zestigjarig bestaan van de Nederlandse televisie. “Met hun onwaarschijnlijke prestatie hebben deze zes helden een prachtig hoofdstuk toegevoegd aan 60 jaar televisie”, reageerde BNN-presentator Patrick Lodiers. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content