Wendy Van Wanten wil klacht indienen tegen ‘Albert II’

© Belga

De makers van ‘Albert II’ hebben naar alle waarschijnlijkheid een klacht aan hun been. Wendy Van Wanten en echtgenoot Frans Vancoppenolle pikken het niet dat koningin Paola Wendy in de Eén-serie als ‘hoer’ bestempelt.

Afgelopen zondag keken meer dan een miljoen mensen naar ‘Albert II’. Ook Wendy Van Wanten (artiestennaam van Iris Vandenkerckhove) en haar partner Frans Vancoppenolle zaten aan het scherm gekluisterd, al zette deze aflevering bij hen vooral kwaad bloed.

Tijdens de derde aflevering van de Eén-serie deelde Van Wanten, gespeeld door Goele De Raedt, het bed met prins Laurent en gaf koningin Paola haar onverbloemde mening over de zangeres: “het is een hoer jongen. Laat ze gaan”. Het koppel wil nu een klacht indienen tegen “Albert II”. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws dinsdag.

“We waren niet eens van plan te kijken, tot we vorige week hoorden dat ook Wendy zou geportretteerd worden. Puur uit nieuwsgierigheid hebben we de tv dan toch maar aangezet. Maar wat een misbaksel was me dát. (…) Alles wat getoond werd, raakte kant noch wal”, aldus Vancoppenolle, tevens de manager van Wendy, in Het Laatste Nieuws. Bovendien vinden Wendy en Frans dat het “getuigt van een gebrek aan fatsoen” dat de makers Wendy niet op voorhand hebben verwittigd over de passage.

Producent Eric Wirix van Skyline begrijpt de heisa niet. “Ik denk niet dat we iets verkeerds hebben gedaan. Het is niet zo dat we iemand in een negatief daglicht stellen of zelfs maar iets uit onze duim zuigen, ondanks het feit dat het om fictie gaat. We vertellen gewoon wat iedereen allang wist”, zegt hij in Het Nieuwsblad. “Bovendien is het ­Paola die het woord ‘hoer’ in de mond neemt. Als iemand al problemen zou moeten hebben met die scène, is het wel de echte koningin Paola. Maar zij heeft me nog niet gebeld.”

Het Paleis wilde niet reageren. “Het is allemaal fictie, waarom zou de koninklijke familie dan reageren?”, aldus woordvoerster Rafike Yilmaz aan Het Laatste Nieuws. (LVR/Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content