WEEKENDTIP: Agoria @ K_nal

Trek je dansschoenen al maar aan, want Agoria speelt nu zaterdag in de Brusselse K_nal. De Franse dj/producer – samen met Laurent Garnier vaandeldrager van de Franse elektronische muziek – stelt er zijn vierde album Impermanence voor.

Sébastien Devaud, bekend onder zijn pseudoniem Agoria, is samen met Laurent Garnier het boegbeeld van de Franse elektronische muziek. De uit Lyon afkomstige peetvader van Les Nuits Sonores is zowel DJ als producer. Waar Garnier voor het hardere werk kiest, is Agorias muziek gevoeliger en geraffineerder.

Als DJ staat hij bekend als grootmeester der draaitafels. Met feilloze mixes weet hij je mee te nemen op een reis door verschillende muzikale landschappen. Wie de Balance 016 mix-cd’s van vorig jaar heeft beluisterd, begrijpt vast wat we bedoelen.

Maar wat Agoria net zo uniek maakt, is dat zijn eigen producties even begeesterd zijn als zijn sets. Met ‘Impermanence’ brengt de 35-jarige Fransman zijn vierde album uit. Het kleurenpalet van deze plaat reikt van deep techno tot gevoelige akoestische songs met enkel piano en cello. Hij werkte onder andere samen met Detroit-legende Carl Craig en nieuw technowonderkind Seth Troxler. Ook Kid A, voor wie Agoria voordien al remixen maakte, is op de melancholische tracks ‘Kiss My Soul’ en ‘Heart Beating’ te horen. Kortom: Agoria levert met ‘Impermanence’ weer een pareltje af.

Op zaterdag 12 maart stelt Agoria het album voor in de K_nal in Brussel. Mindphone en Wirspielen vullen de rest van de avond met funky electro. In de Libertinezaal spelen Mustang, Villa en Dirk Smile. Meer informatie vind je hier.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content