Wat we hebben bijgeleerd over de Game of Thrones-acteurs op Antwerp Convention

© .
Niels Saelens
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Afgelopen weekend brachten Ian McElhinney (Barristan Selmy) en Ellie Kendrick (Meera Reed) uit Game of Thrones een bezoek aan Antwerp Convention. Wij grepen onze kans om de acteurs beter te leren kennen.

Acteurs vrezen de dood

Telkens wanneer de acteurs een script in hun handen krijgen, vrezen ze voor het leven van hun personage. “Een collega heeft eens gewacht met het script te doorbladeren tot we aan boord waren van het vliegtuig naar Belfast. Tot zijn grootste verbazing kwam hij tot de conclusie dat zijn alter ego zijn laatste adem zou uitblazen”, vertelde Ellie Kendrick tijdens de Q&A.

Alle personages die ik vertolk sterven vroeg of laat

“Sterven is voor mij schering en inslag “, reageerde Ian McElhinney. “Alle personages die ik vertolk laten vroeg of laat het leven.” Toch hoopt hij dat Barristan nog een lang leven is gegund. Tijdens het interview zei de acteur dat hij alle boeken heeft gelezen om na te gaan of de rechterhand van Daenerys zal sterven. Het antwoord blijft hij ons verschuldigd. Al zullen de mensen die het boek lezen voor enkele verrassingen komen te staan, aldus McElhinney.

Als de acteurs mogen fantaseren over de dood van hun personage, wil McElhinney zijn personage al strijdend ten onder zien gaan. Kendrick verkiest een sterfscène met draken.

“Game of Thrones is gebaseerd op een boek?”

McElhinney bekende tijdens het interview dat toen hij de rol van Barristan aanvaardde hij niet wist dat de serie gebaseerd was op de boeken van George R.R. Martin. “Ik had nog nooit van zijn boeken gehoord”, zei de acteur. “Op aanraden van mijn assistente, die blijkbaar een grote fan was, heb ik mij verdiept in de verhalen. Ik was meteen verslaafd.”

Wat we hebben bijgeleerd over de Game of Thrones-acteurs op Antwerp Convention
© NS

Sommige acteurs hebben elkaar nog nooit ontmoet

Ian en Ellie kennen elkaar uitsluitend van conventies zoals Antwerp Convention. “Game of Thrones wordt op verschillende locaties gefilmd en sommige acteurs ontmoeten elkaar nooit op de set”, liet Ellie weten tijdens de Q&A. “Zo wordt het verhaal van Meera Reed gefilmd in Belfast en dat van Barristan Selmy in Kroatië.”

McElhinney was gecast voor Tywin Lannister

De producers hadden McElhinny gecast voor drie verschillende rollen waaronder die van Tywin Lannister. Ook Kendrick heeft niet meteen de rol van Meera Reed gekregen. “Ik heb drie keer gesolliciteerd voor de rol. Ik herinner mij hoe stresserend het was om oog in oog te staan met de producers.” Gaf de actrice toe.

Briënne is het idool van Kendrick

Ik wou dat ik meer kansen kreeg om te vechten

Als Kendrick een andere rol op haar mocht nemen zou ze Briënne vertolken: “Ik vind ze een fascinerende vrouw. Bovendien zou ik graag wat meer vechtscènes doen, maar als Meera krijg ik die kans meestal niet. ” McElhinney heeft dan weer een ‘soft spot’ voor Arya. De acteur bekende dat hij een grote fan van is van de Starks. Zo hoopt hij dat Bran op het einde van de rit de ijzeren troon zal opeisen. “Hoe fantastisch zou het niet zijn dat het kind dat in de eerste aflevering uit het raam viel de strijd der tronen wint.”

Kendrick wil dat Daenerys uiteindelijk alle macht naar haar zal toetrekken. “Het is zo goed als voorspelbaar dat zij op de troon zal eindigen. Spijtig genoeg is George Martin onvoorspelbaar.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content