Wat als… The Simpsons in Frankrijk leefden? (video)

De populaire gele familie kreeg in zijn laatste openingssketch een Franse makeover door ‘Les Triplettes de Belleville’-regisseur Sylvain Chomet.

The Simpsons krijgt elke aflevering een andere, ludieke intro mee, vanaf het moment dat Homer en co in hun zetel ploffen. Nu en dan neemt een gastregisseur dat stukje voor z’n rekening. Zo lieten ze bijvoorbeeld Benicio del Toro al eens een horrorintro schrijven. Zondag mocht Sylvain Chomet, regisseur van de animatiefilms ‘Les Triplettes de Belleville’ en ‘L’illusionniste’, zijn kunsten etaleren.

Chomet gaf de familie een volledig nieuwe stijl mee, die in het verlengde ligt van ‘Les Triplettes’. De personages werden ook allemaal verfranst, al bleven hun karaktereigenschappen hetzelfde. Homer is nog altijd de gulzige veelvraat, maar is intussen overgeschakeld op slakken. Bart molesteert een gans om er foie gras van te maken, wat dan weer niet naar de zin is van dierenliefhebster Lisa, die nu accordeon speelt. De bezorgde Marge zoekt haar kleinste dochter en roept: “Où est Maggie!?”

Geniet mee van onderstaand filmpje in de prachtige stijl van Sylvain Chomet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content