Wannes Cappelle en Griet Op de Beeck vragen ‘Wie zal ons redden?’

Wannes Cappelle en Griet Op de Beeck © Behoud de Begeerte

Op zondag 2 november gaat ‘Wie zal ons redden?’ in première in de Antwerpse Monty. Muzikant Wannes Cappelle en schrijfster Griet Op de Beeck slaan de handen in elkaar voor deze literaire en muzikale voorstelling.

Het stuk belooft af te wisselen tussen woordkunst en muziek. Griet Op de Beeck licht toe: ‘Wannes en ik hebben samen een dramaturgisch zorgvuldige opbouw gemaakt van teksten en liedjes. Sommige al bestaande, andere zijn dan weer voor de gelegenheid gecreëerd.’

In deze Behoud de Begeerte-productie stellen ze zich samen de vraag wie hen zal redden. ‘Vanzelfsprekend hebben literatuur en muziek een andere kracht. Toch hebben Wannes en ik ontdekt dat ons werk dezelfde grond raakt, hoe verschillende dat ook kan zijn, en dat geeft veel mogelijkheden. Hoe de mensen zullen reageren op onze samenwerking, valt onmogelijk te voorspellen. We gaan er alles aan doen om het publiek een beklijvende avond te bezorgen,’ aldus Griet Op de Beeck.

Wannes Cappelle is de zanger van de West-Vlaamse band Het Zesde Metaal. De groep brengt op 10 november hun derde album uit. op ‘Ni Voe Kinders’ komt uit onder het platenlabel Unday Records. Beluister hieronder al een voorsmaakje. De eerste single van de nieuwe plaat heet ‘Dag Zonder Schoenen’. (WH)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Wie zal ons redden?’ gaat op 2 november in première in de Monty in Antwerpen. Daarna toeren ze doorheen Vlaanderen. Meer info en tickets op www.begeerte.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content