Vtm wil kijker hele avond aan zich binden

VTM maakt de balans van de voorbije maanden op en stelt de nieuwe programma’s voor de komende winter voor.

“De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) staat nog niet waar ze wil staan met haar programma’s, maar ze is op de goede weg”, aldus Erwin Deckers, directeur strategie van de VMMa.

“De voorbije maanden hebben we alles op een rijtje gezet”, aldus Deckers, “Hoe willen we dat de zenders eruit zien? Daarom hebben we een merkenoefening gedaan. De krijtlijnen zijn uitgetekend en die worden komende winter voortgezet”.

‘Na ‘Keuken van Sofie’ loopt het fout’ Een van de belangrijkste stappen die vtm volgend jaar wil zetten, is de kijkers in de vooravond naar zich trekken én de hele avond vasthouden. “Eén slaagt daar nu beter in. Het start voor vtm wel goed met ‘De Keuken van Sofie’ maar daarna loopt het fout”, zegt Deckers.

Er is dan ook beslist om “Voor de Show”, dat “Het Nieuws” voorafgaat, stop te zetten. “Een puur showbizzprogramma werkt hier niet. We bewandelen op dit moment twee pistes voor de vervanging van ‘Voor de Show'”, aldus Deckers, die ook zijn licht liet schijnen over het voorbije najaar.

Zo toonde hij zich tevreden over “Clan”, “Deadline 14/10” en “Manneke Paul” – “een weerhaakje in het schema”. “Samen met de sterkhouders, zoals ‘Sterren op de Dansvloer’ en ‘Boer zkt Vrouw’, zijn we bezig een zender te kneden. Dan sluipen er ook foutjes in, zoals met ‘Debby en Nancy’s Warme Wintershow’. We hopen volgend jaar op kruissnelheid te zitten”, klonk het.

De invloed van VIER

Over de concurrentie van de nieuwe zender VIER was Deckers duidelijk: “Het zou flauw zijn om te zeggen dat dat geen invloed gehad heeft, maar we varen onze eigen koers en de cijfers dwingen ons niet om een ander pad te bewandelen.”

“Sinds de komst van de nieuwe concurrenten lag ons marktaandeel 1,5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar de afgelopen twee weken is het opnieuw hetzelfde als vorig jaar. Het langetermijndenken is belangrijker dan de cijfers op dit ogenblik.”

Nieuwe programma’s

Voor komende winter werd een aantal (nieuwe) programma’s voorgesteld. Zo is er “Crème de la crème”, een fictiereeks over drie vrouwen die een ijssalon starten, met in de hoofdrollen Tine Laureyns, Joke De Bruyn en Elisabeth Bungeneers. “The Voice van Vlaanderen” krijgt een vervolg, met dezelfde coaches maar in een iets ander jasje.

“Afvallen en opstaan” volgde dan weer gedurende een jaar zes Vlamingen die lijden aan morbide obesitas en die strijden tegen de kilo’s. “Stressvakantie” krijgt een wintereditie (“Stressvakantie Winter”) en met “Seinpost Den Haag” komt een Nederlandse crimireeks overwaaien.

2BE

Wat 2BE betreft, kon netmanager Lieve Vyverman aankondigen dat vanaf 7 januari de prestigieuze reeks “Homeland” uitgezonden wordt en dat “Crossbones”, een nieuwe reeks met Hugh Laurie (“House MD”), ergens komend voorjaar op het scherm komt.(Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content