Vtm schrapt ‘Manneke Paul’

Vanaf september is er geen plaats meer voor ‘Manneke Paul’ op vtm. De commerciële zender heeft beslist om de samenwerking met de Nederlandse presentator Paul de Leeuw voorlopig stop te zetten.

Vanaf september geen “Manneke Paul” meer op vtm. De commerciële zender heeft beslist om de samenwerking met de Nederlander Paul de Leeuw voorlopig stop te zetten. De zender wil niet bevestigen of de beslissing iets met de commotie van de voorbije maanden te maken heeft.

‘Manneke Paul’, afgelopen maart bij de uitreiking van de Vlaamse Televisiesterren nog verkozen tot beste entertainmentprogramma van 2012, keert in het nieuwe seizoen niet terug op vtm. Bij de laatste aflevering op 26 mei verkondigde Paul de Leeuw nog voor de camera dat we hem niet te lang zouden moeten missen. Ook voorheen waren er al tekenen dat de samenwerking zou verlengd worden. ‘Vtm en ik hebben een intentieverklaring om in het seizoen 2013-2014 opnieuw samen te werken’, zei de Leeuw de voorbije winter.

Vtm-woordvoerster Sara Vercauteren bevestigt dat ‘Manneke Paul’ stopt. ‘We hebben de ploeg van het programma daarover op de hoogte gebracht. Voor onze najaarsprogrammering is het wegvallen van ‘Manneke Paul’, dat twee avonden per week te zien was, geen groot probleem. Er staan veel nieuwe programma’s gepland. Voor het voorjaar van 2014 hadden we Paul wel kunnen gebruiken, maar hij is dan in Nederland bezig met een intense theatertournee.’

Dat de beslissing iets met de commotie te maken heeft, wil vtm ontkennen noch bevestigen. ‘Daar ga ik geen uitspraken over doen’, zegt Vercauteren. ‘Wat vtm heeft beslist is: dit najaar doen we niets. De beslissing is ook in samenspraak met de Leeuw genomen.’

De bruggen tussen de twee partijen zijn volgens Vercauteren niet definitief opgeblazen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content