Vtm richt intern productiehuis TV Bastards op

De commerciële zender vtm start met een intern productiehuis: TV Bastards. Jan Segers, tot nu algemeen programmadirecteur en netmanager van vtm, wordt het creatieve brein.

De creatieve leiding van het nieuwe productiehuis TV Bastards komt in handen van vtm-programmadirecteur en netmanager Jan Segers. Die wordt in die laatste functie vervangen door An Reydant, die tot nu toe hoofd fictie was bij de zender. Guy Goedgezelschap, tot vandaag directeur van Studio A, wordt algemeen directeur van het productiehuis.

TV Bastards overkoepelt de huidige interne productiecellen Studio A, Shelter, Operatie Koekoek, Tank en De Beeldradio. De bedoeling is dat het het creatieve talent in al die cellen gaat ondersteunen en begeleiden. ‘De verschillende productiecellen en met elk hun eigen aanpak en specialisatie blijven bestaan’, zeggen Segers en Goedgezelschap.

Welke programma’s TV Bastards in de toekomst gaat maken, is voorlopig nog niet duidelijk. ‘Veel zit nog in een proeffase’, aldus CCO van VMMa Erwin Deckers. De ambitie is wel om volgend jaar in het beste geval vier nieuwe programma’s op het vtm-scherm te hebben.

TV Bastards maakt programma’s enkel voor de VMMa. “Het is niet de bedoeling de externe productiehuizen ‘weg te blazen’, dixit Deckers. ‘Op dit moment is er gewoon te weinig intern.’

VMMa wil “zwaar inzetten” op TV Bastards. Over hoe hoog het budget is, wil Deckers woensdag echter niets kwijt. ‘Wel is het zo dat we de programma’s economischer zullen kunnen maken en de kans dus groter is dat we meer zullen kunnen investeren in Vlaamse content.’ (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content