Vtm lanceert tien nieuwe programma’s waaronder talkshow met Paul de Leeuw

Vtm heeft zijn najaarsprogrammatie bekendgemaakt. Met onder andere een show met Paul De Leeuw, ‘Belgium’s Got Talent’, ‘Alloo in de Gevangenis’ en de terugkeer van Debby & Nancy gaat Vtm de strijd aan met VIER, VIJF en de openbare zender.

De commerciële zender vtm trekt de hete herfst in televisieland strijdvaardig tegemoet met een tiental nieuwe programma’s. Naast twee prestigieuze fictiereeksen is er een show met Paul De Leeuw, de Vlaamse versie van ‘Belgium’s Got Talent’ en een docusoap over de Antwerpse balletschool. In de winter volgen nog onder meer een reportagemagazine van Daniel Demoustier en de Vlaamse versie van de ‘Antiques Roadshow’.

Het Nieuws van 19 uur wordt vanaf september elke dag voorafgegaan door ‘De Keuken van Sofie’, de officieuze concurrent voor ‘Dagelijkse Kost’ op Eén en ‘Voor De Show’, dat op de eerder dit jaar ingeslagen weg voortgaat.

Daarna volgt elke werkdag ‘Familie’, waarna, vanaf 20.30 uur, ruimte wordt gemaakt voor show, reality en fictie. De meest in het oog springende reeksen zijn ‘Clan’ en ‘Deadline 14/10’, twee fictieprojecten met een indrukwekkende cast. Ze worden uitgezonden op maandag en – verrassend voor vtm – zondag.

Belgium’s Got Talent

De commerciële marktleider blijft ook geloven in talentenjachten. Vrijdag 31 augustus wordt de eerste preselectie van ‘Belgium’s Got Talent’ uitgezonden. Elke Vlaming, ongeacht zijn of haar leeftijd, krijgt twee minuten om Rob Vanoudenhoven, Karen Damen en Ray Cokes te overtuigen met een act naar keuze. Koen Wauters neemt de presentatie voor zijn rekening. De show werd al in meer dan veertig landen uitgezonden en leverde vedetten als Susan Boyle en Paul Potts af.

Later op het jaar brengt vtm ook een tweede reeks van ‘The Voice’, dat het genre vorig jaar nieuwe leven inblies.

Luk Alloo

De opvallendste realityreeks voor het najaar is ‘Alloo in de Gevangenis’. “Luk Alloo kreeg tot mijn grote verbazing toestemming om uitgebreid te filmen in Leuven Centraal”, zegt programmadirecteur Jan Segers. Gedurende zes maanden volgde hij dertig gedetineerden, die veelal een levenslange gevangenisstraf uitzitten.

Andere docureeksen zijn ‘Jonge Zwanen’, over de Antwerpse balletschool, ‘Pubers van Streek’, dat tieners naar een ander continent stuurt en ‘Afvallen en Opstaan’, rond ziekelijk obese Vlamingen.

2BE

Het showelement wordt verzorgd door een nieuwe reeks ‘Debby & Nancy’ en ‘Manneke Paul’, waarin Nederlander Paul De Leeuw ons land verkent. Op 2BE verandert er minder dit najaar. De focus blijft er liggen op buitenlandse films en reeksen, met enkele Vlaamse programma’s als “finishing touch”.

Opvallende nieuwkomers zijn ‘Foute Vrienden’, verborgen camera met onder meer Thomas Smith, en ‘Crimiclowns’, fictie van en met Luk Wyns. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content