VTM bezorgd over Telenet-deal

De commerciële omroep maakt zich zorgen over de participatie van Telenet voor 50 % in De Vijver Media, waardoor het mede-eigenaar wordt van VIER en VIJF.

De commerciële omroep heeft gereageerd over de participatie van Telenet voor 50 % in De Vijver Media, waardoor het kabeldistributiebedrijf mede-eigenaar wordt van VIER en VIJF.

‘Telenet wordt rechter en partij in een markt waar het als tv-distributeur voortaan niet alleen controle heeft over welke kanalen en programma’s de Vlaamse kijker te zien krijgt, maar nu ook als eigenaar van De Vijver Media de mogelijkheid verwerft om haar eigen televisiekanalen en -content te bevooroordelen.’ Dat zegt Medialaan-CEO Peter Bossaert. Hij vraagt een ‘ernstig onderzoek’ naar de situatie.

Volgens De Vijver Mediabaas Wouter Vandenhaute heeft de deal op korte termijn geen onmiddellijke impact op de Vlaamse tv-kijker. Hij verzekert dat niet elk programma dat Woestijnvis in de toekomst zal maken, eerst op het betaalplatform van Telenet te zien zal zijn.

‘VIER en VIJF hebben groeipotentieel. Het domste wat het dan zou kunnen doen, is allerlei wetten stellen en dingen vragen die in de praktijk toch niet gaan werken’, herhaalde hij in Terzake.

Telenet liet al verstaan dat het alle zenders gelijk zal behandelen, en dat het de bestaande overeenkomsten zal behouden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content