VT4 wordt mogelijk ‘Vier’

De nieuwe naam van televisiezender VT4 wordt wellicht kortweg ‘Vier’. Dat schrijft de krant De Standaard. De vernieuwde zender wordt volgende week officieel voorgesteld.

Volgens De Standaard heeft De Vijver Media, sinds vorig jaar eigenaar van de televisiezender, de merknaam ‘Vier’ voor tien jaar laten beschermen. Hetzelfde gebeurde met ‘Vijf’, dat mogelijk de nieuwe naam wordt van Vijftv, de andere SBS-zender die De Vijver opgekocht heeft.

Niet definitief

De Vijver zou ook ‘Drie’ hebben laten registreren. Het bedrijf was al eigenaar van de domeinnaam vijf.be en zou ondertussen proberen om ook vier.be te kopen. De eigenaar, webdesigner Peter Luyckx, zegt dat hij daarvoor sinds april twee keer gecontacteerd is door een advocaat van De Vijver.

De nieuwe namen zouden nog niet definitief vastliggen. De knoop moet doorgehakt worden tegen volgende week, wanneer de najaarsprogrammering van het nieuwe VT4 voorgesteld wordt. Het productiehuis Woestijnvis, ook al eigendom van De Vijver, wordt de hofleverancier van programma’s voor de nieuwe zender. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content