VRT zendt ook dit jaar Ronde van Vlaanderen uit

De VRT zendt ook in 2012 de Ronde van Vlaanderen uit. De openbare omroep en Flanders Classics, de organisator van de wedstrijd, hebben daarover een overeenkomst bereikt.

Voorlopig lijkt het er op dat de VRT ook de komende jaren nog de bevoorrechte partner blijft van Flanders Classics. Het contract tussen de VRT en Flanders Classics liep eind 2011 af. Na de overname van VT4 en VIJFtv door De Vijver Media was het onzeker of de Reyerslaan de Ronde nog zou uitzenden. Flanders Classics is immers eigendom van Woestijnvis-oprichters Wouter Vandenhaute, Erik Watté en uitgever Corelio. Die partijen vormen samen met Sanoma De Vijver Media. Daardoor was het ook een optie dat VT4 de wedstrijden zou uitzenden.

De VRT en Flanders Classics hebben een princiepsovereenkomst bereikt. Het contract, dat geldt voor slechts één jaar, wordt een van de komende weken ondertekend. Ook andere wielerwedstrijden, zoals Omloop Het Nieuwsblad, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en Gent-Wevelgem, blijven hierdoor nog een jaar op de VRT.

Wat er in 2013 zal gebeuren, ligt nog open. De rechtenhouder, Flanders Classic, heeft beslist om elk jaar alle opties te bekijken. Toch beschouwt Flanders Classics de openbare omroep als een “betrouwbare partner”. “We bekijken het contract jaar per jaar omdat we de ontwikkelingen in de media en het wielrennen op de voet volgen”, zegt Wim Van Herreweghe van Flanders Classics. “De wedstrijden op VT4 uitzenden is geen optie waar we op dit moment rekening mee houden.”

Flanders Classics wil in de toekomst zijn wedstrijden onder meer in high definition (HD) op tv zien. De VRT is intussen technisch klaar om in HD uit te zenden en “in principe wordt de Ronde van Vlaanderen al dit jaar in HD uitgezonden”, zegt de VRT-persdienst. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content