VRT-zender OP12 verdwijnt definitief op 1 januari

© VRT

Woensdag 31 december om 24.00 uur stopt tv-kanaal OP12. Daarmee geeft de VRT gevolg aan het Vlaamse regeerakkoord met bezuinigingen voor de openbare omroep.

De openbare omroep start het nieuwe jaar zonder de zender OP12. Vanaf 1 januari wordt het kanaal van Ketnet na 20.00 uur nog alleen gebruikt als uitwijk- en servicekanaal voor Eén en Canvas, brengt de VRT dinsdag in herinnering.

Het aanbod op dit uitwijkkanaal wordt uitgezonden onder de noemer ‘Eén+’ of ‘Canvas+’, en is te zien ‘op het kanaal van Ketnet na 20.00 u.’. Het gaat meer bepaald om cultuur, sport en programma’s met audiodescriptie (vertelstem voor slechtzienden).

Alleen als de programmering van Eén en Canvas een uitzending niet toelaat, kan er worden uitgeweken naar het kanaal van Ketnet en uitsluitend na 20.00 uur. De Ketnet-programmering wordt dus nooit onderbroken, aldus de VRT.

Concreet wordt de vierde aflevering van de Eén-serie ‘Vriendinnen’, met audiodescriptie, op zondag 4 januari om 20.30 uur de eerste uitzending op het uitwijk- en servicekanaal. Later dat jaar zal Canvas verslag uitbrengen van de Koningin Elisabethwedstrijd, maar de integrale live uitzendingen zijn te bekijken op Canvas+.

Op 1 mei 2012 verhuisde Ketnet van het Canvas-kanaal naar zijn eigen kanaal OP12. In september 2013 kwam er op dat derde VRT-kanaal na 20.00 uur ook een structureel aanbod voor doelgroepen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content