VRT vraagt om tong uit te steken tegen kanker

Naar jaarlijkse gewoonte brengt VRT kanker opnieuw in de belangstelling. Met de ludieke actie ‘steek je tong uit tegen kanker’ wil de openbare omroep oproepen tot een kinderlijk protest tegen de gevolgen van kanker.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dit jaar staan de late gevolgen van kanker bij kinderen centraal in de Kom op tegen Kanker-campagne van de VRT. Jonge kinderen worden immers gestoord in groei en ontwikkeling wanneer er kanker bij hen wordt vastgesteld. De openbare omroep wil een handje helpen in de strijd tegen deze gevolgen van de ziekte. Dat steeds meer kinderen de ziekte overleven, is alvast een stap in de goede richting.

Het symbool van de actie is dit jaar je tong uitsteken, “het ultieme symbool van kinderlijk protest”. Volwassenen moeten massaal hun tong uitsteken, er een foto van nemen en erbij vermelden waarom ze protesteren en voor wie ze protesteren. Hiermee wil de VRT de jonge patiëntjes een hart onder de riem steken, want zo zouden kinderen zelf ook hun protest tonen. Ook de jaarlijkse plantjesverkoop komt weer terug. Het ingezamelde geld dat aan de ludieke foto’s vasthangt, is een mooi extraatje en gaat integraal naar de patiëntjes.

Het hoogtepunt van de actie is de jaarlijkse avondvullende slotshow van Kom op tegen Kanker. Die vindt dit jaar plaats op 16 maart en zal gepresenteerd worden door Goedele Wachters en Saartje Vandendriessche. Terwijl Goedele in de studio praat met ouders en patiënten, zal Saartje de telefoniste in zichzelf loslaten en erop toezien dat alle giften in het callcenter correct worden geregistreerd. Het is afwachten of de show dit jaar het recordbedrag van 2010-2011 kan evenaren. Die bracht toen maar liefst 17.130.355 euro in het laatje. (Belga/TR)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content