Vrt pakt uit met 11 nieuwe najaarsprogramma’s

De Vrt heeft haar programmatie voor het najaar voorgesteld, met onder andere elf nieuwe programma’s. In het aanbod zit onder meer Albert II, een fictiereeks over ons koningshuis, met een hoofdrol voor Lucas Van den Eynde.

De openbare omroep heeft haar plannen voor het najaar voorgesteld. Vanaf september pakt de zender uit met elf nieuwe programma’s. Vier programma’s die afgelopen seizoen met succes hun debuut maakten op Eén, krijgen bovendien een nieuwe reeks.

De eerste blikvanger is Albert II, een fictiereeks over het koningshuis gebaseerd op historische gebeurtenissen, met onder meer Lucas Van den Eynde, Veerle Eyckermans, Mathijs F Scheepers, Stefaan Degand en Leah Thys als leden van de koninklijke familie.

De Ridder is de nieuwe langlopende misdaadreeks op zondagavond. Clara Cleymans vertolkt daarin de rol van een de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die elke week opnieuw haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Op dinsdag krijgen de Eén-kijkers Eigen kweek voorgeschoteld, met Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, en Sebastiaen Dewaele in de huid van een sympathieke familie van aardappeltelersfamilie die na financiële rampspoed cannabis begint te kweken. Deze nieuwe fictiereeks is van de makers van het succesvolle Dubbelleven.

Eén wil vanaf dit najaar ook meer kansen geven aan aanstormend talent, zowel op televisie als achter de schermen. Zo volgt Missie Mosango, een programma van jonge tv-makers bij het productiehuis Geronimo, zes jonge Vlaamse hulpverleners in een Congolees ziekenhuis.

Bye bye mama volgt twee jonge Kempenaren die door acht landen reizen in een tijdspanne van acht maanden.

Peter Van de Veire presenteert Sing that song, een muzikale quizshow waarin pianovirtuozen Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer elke week de sterren van de hemel spelen. Samen met bekend en verrassend nieuw zangtalent duelleren ze om de eer.

Eva Daeleman presenteert een nieuw lifestyleprogramma op donderdagavond rond creatieve en ondernemende mensen die bezig zijn met design, mode, beauty en gastronomie.

Voor de nieuwe programma’s Reizen Waes en Birth day trekken respectievelijk Tom Waes en Lieve Blancquaert naar het buitenland. Waes gaat in op zoek naar vreemde vakantiebestemmingen die de gemiddelde toerist links laat liggen. Blancquaert zoekt uit wat het betekent op een bepaalde plaats in de wereld geboren te worden.

De televisieroute, een nieuw programma waarin Ben Roelants op zoek gaat naar spraakmakende programma’s en unieke tv-momenten van de prille beginjaren van tv tot op vandaag. Hij doet dat in de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: de Amphicar van kapitein Zeppos.

De programma’s Beroepen zonder grenzen, Twee tot de zesde macht, Het perfecte koppel en Vroeger of later krijgen dit najaar een tweede reeks op Eén.

Nieuwe gezichten

De jonge Ihsane Chioua Lekhli gaat vanaf september samen met Ivan De Vadder de presentatie van De zevende dag voor haar rekening. Nele en Evi, reporters van Iedereen beroemd, krijgen een eigen rubriek: Bestemming Tarifa. In Vlaanderen vakantieland neemt het Vlaamse topmodel Cesar Casier de kijkers op sleeptouw door New York. Bart Schols gaat het journaalteam versterken en Tim Verheyden zal het compleet vernieuwde Koppen presenteren.

Uiteraard kunt u ook opnieuw languit in uw zetel liggen voor populaire programma’s als Café Corsari, Dagelijkse kost, het negentiende seizoen van THUIS en Geert Hoste in het nieuwe koninkrijk. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content