VRT ontkent fusie drie interne televisieproductiehuizen

© Belga

De VRT heeft geen plannen voor een fusie van drie interne televisieproductiehuizen. Er loopt wel een ruime gespreksronde met heel wat medewerkers van tv-productie en andere betrokken afdelingen om de interne werking ervan te verbeteren.

De VRT heeft geen plannen voor een fusie van drie interne televisieproductiehuizen. Er loopt wel een ruime gespreksronde met heel wat medewerkers van tv-productie en andere betrokken afdelingen om de interne werking ervan te verbeteren. Dat zegt de persdienst van de openbare omroep.

De Tijd schrijft dat de VRT plannen heeft om haar drie interne televisieproductiehuizen (Het Televisiehuis, VRT Jong en VRT Cultuur) te fuseren. De krant baseert zich op uitspraken van ACOD-afgevaardigde Luc Vandenhoeck. De samensmelting zou iets moeten veranderen aan de communicatieproblemen bij de televisieafdelingen.

De productieafdeling van de VRT bestaat uit de interne productiehuizen Radio, Nieuws, Sport, Jong, Cultuur en Het Televisiehuis. Dat productiehuis maakt magazines, fictie, documentaires en entertainment. Daarnaast is er een aparte afdeling Operationele Activiteiten, die voor de technische realisatie van de programma’s instaat.

De VRT werkt constant aan een verbetering van haar interne werking, ook voor de afdeling Productie, zegt woordvoerder Björn Verdoodt. “In dat kader is recentelijk een gespreksronde opgestart, waarbij een expert van de HR-afdeling gesprekken voert met medewerkers uit alle lagen van de drie tv-productiehuizen Jong, Cultuur en Het Televisiehuis en met de afdeling Media, die de netten van de VRT beheert en de programmering bepaalt. Bedoeling van de gesprekken is pijnpunten in de dagelijkse werking rond televisie aan bod te laten komen en samen naar oplossingen te zoeken.”

“Mocht uit de gesprekken blijken dat de wens naar een geïntegreerd televisieproductiehuis bestaat, dan wordt daar rekening mee gehouden. Op dit moment is zo’n piste helemaal niet aan de orde”, aldus Verdoodt. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content