Vrt en Medialaan betuigen steun en medeleven aan familie en vrienden van Jos Ghysen

Zowel de openbare als de commerciële omroep betuigen in een officiële medededeling hun steun aan familie en vrienden van het overleden radiomonument Jos Ghysen. In Hasselt werd een rouwregister geopend.

“De directie en de medewerkers van MEDIALAAN betuigen hun steun aan de familie en vrienden van Jos Ghysen.” Dat heeft de commerciële tv-omroep in een persbericht bekendgemaakt. Radio- en tv-maker Jos Ghysen overleed op 4 juni op 88-jarige leeftijd in zijn geboortestad Hasselt.

“Bij VTM was Jos Ghysen van 1992 tot 1999 de gastheer van het populaire zondagmiddagprogramma Zondag Josdag. In dezelfde periode was hij panellid in het humorprogramma HT&D. MEDIALAAN voelt mee met het verdriet van zijn familie en vrienden en biedt veel medeleven aan”, aldus het persbericht.

Ook de openbare omroep heeft zijn medeleven betuigt. “Als radiopionier, presentator van ‘Te bed of niet te bed’ (1967-1991) en als wekelijks cursiefschrijver van ‘Het schurend scharniertje’ (1954-1994) heeft Jos Ghysen decennialang een prominente rol gespeeld in het leven van de Vlaamse radioluisteraar en als dusdanig ook veel betekend voor de ontwikkeling van de radio bij de openbare omroep.” Dat meldt een persbericht.

“Naar aanleiding van beschuldigingen van misbruik in 2012 werden de betrokken medewerkers door gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter ontvangen”, zo vervolgt de persmededeling. “De interne procedures rond grensoverschrijdend gedrag werden opnieuw onder de aandacht gebracht bij het personeel en er werd een opleiding georganiseerd voor leidinggevenden.”

Rouwregister

Het stadsbestuur van Hasselt heeft beslist om een rouwregister te openen. Inwoners die een laatste groet willen neerschrijven voor de gevierde mediafiguur, kunnen hiervoor terecht in het stadhuis. Ghysen was verknocht aan zijn thuisstad en erg populair bij zijn stadsgenoten. Hij werd medio 2012 ook ereburger van de stad. “Dit streelt mijn ijdelheid enorm”, zei de geboren en getogen Hasselaar Ghysen toen bij die gelegenheid. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content