VRT-docureeks gaat achter de schermen van Rode Duivels

© Belga

Het productiehuis Bonka Circus werkt voor de VRT aan een docureeks over de Rode Duivels die het volgende tv-seizoen op het scherm komt.

Het productiehuis Bonka Circus werkt voor de VRT aan een docureeks over de Rode Duivels die het volgende tv-seizoen op het scherm komt.

Een cameraploeg van Bonka Circus volgt de Rode Duivels al een aantal maanden tijdens hun WK-kwalificatiecampagne. Er wordt ook gefilmd tijdens de stage in de Verenigde Staten.

In volle voorbereiding

De kijkers krijgen in de reeks een blik achter de schermen van de Rode Duivels. De reeks wordt uitgezonden in het volgende tv-seizoen. Het aantal afleveringen is nog niet bekend. Dit hangt af van de eventuele kwalificatie van België voor het WK in 2014 in Brazilië. Ook de exacte uitzenddatum is afhankelijk van de prestaties van de nationale ploeg.

Over de inhoud wil VRT-woordvoerder Björn Verdoodt tegen Sporza niet veel zeggen: ‘Het programma is nog in volle voorbereiding. Het zal een gedetailleerd beeld geven van hoe het eraan toegaat bij de nationale elf.’

Hype De nieuwe serie over de Rode Duivels surft mee op de grote hype over ons nationale voetbalelftal. De tickets voor de interlands vliegen de deur uit en de Duiveluitdagingen zijn een groot succes.

In de WK-kwalificatiegroep A staat België na zes matchen samen met Kroatië aan de leiding met zestien punten. De volgende cruciale match tegen Servië wordt opnieuw gespeeld in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion.

Kompany’s productiehuis Het productiehuis Bonka Circus werd vorig jaar opgericht door onder andere Vincent Kompany. Het Leuvense productiehuis heeft al ervaring met tv-programma’s over voetbal. Het maakte namelijk het maandelijkse voetbalmagazine Everyday Football op Belgacom TV.

Het Leuvense productiehuis ontwierp ook de tweede reeks van de muzikale jeugdserie Zingaburia op Ketnet. Het wil verder groeien en zoekt daarvoor nog extra medewerkers.

Bonka Circus houdt zich ook bezig met het managen van bekende Vlamingen, onder wie Jasper Erkens, Hugo Matthysen en Ronny Mosuse. Het jonge productiehuis organiseerde ook de wedstrijd ‘We start from scratch’ waarbij de nieuwe Brusselse voetbalploeg van Vincent Kompany een naam zocht. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content