Volledig overzicht nieuwe programma’s op VTM, VIER en VRT

Met straffe fictiereeksen, documentaires, spelprogramma’s, humortelevisie en actua in het nieuwe tv-aanbod van de grote Vlaamse zenders kan de strijd om de kijker losbarsten. Aan u de keuze. We zetten alle nieuwe programma’s op een rijtje.

Ontdek de programma’s die u zéker moet zien uit onderstaand tv-aanbod voor het najaar. Een selectie van tv-watcher en Knack Focus-recensent Stefaan Werbrouck.

HET NIEUWE NAJAARSAANBOD VAN VTM

De Grote Sprong Vanaf 30 augustus om 20.40 op VTM Achttien BV’s mogen hun duikkunsten tentoonspreiden voor de ogen van een professionele jury, die de sprongen zal beoordelen op techniek, elegantie en moed. Onder de waaghalzen bevinden zich onder meer Sergio en Gella Vandecaveye. De presentatie is in handen van Evi Hanssen en Kürt Rogiers.

Lang Leve…
Vanaf 3 september om 20.40 op VTM Jonas Van Geel,u bekend van onder andere ‘Tegen de sterren op’, confronteert een bekend gezicht met een pittige compilatie van diens levensparcours.

Zuidflank
Vanaf 2 september om 21.45 op VTM Prestigereeks over het reilen en zeilen van een Vlaamse wijnbouwfamilie. Onder andere Marie Vinck en Dirk Roofthooft zullen de fictieserie tot één van de speerpunten van de najaarsprogrammatie moeten doen uitgroeien.

Funnymals
Vanaf 26 augustus van maandag tot zondag om 19.45 op VTM De comeback van Chris Van Den Durpel op het kleine scherm, in samenwerking met coming man Guga Baùl, waarbij teksten over fragmenten uit dierenfilms worden gesproken.

Connie & Clyde Vanaf 4 september om 21.25 op VTM Lichtvoetige dramareeks over een relatiebureau, van de hand van Clan-scenariste Malin-Sarah Gozin. In de jacht op Cupido wordt de zogenaamde Connie, gespeeld door Eva Van Der Gucht (‘Iedereen beroemd’) bijgestaan door een bont gezelschap waarbij u Tom Audenaert, Nathalie Meskens en Ben Segers herkent. En een pak gastacteurs.

Reclame AUB Dit najaar op VTM Spelprogramma waarin drie teams hun kennis over de reclamewereld beproeven, met Nathalie Meskens voor de eerste keer in de rol van presentatrice.

Luxebeesten
Vanaf 4 september om 20.40 op VTM Rotverwende huisdieren en hun baasjes worden onder de loep genomen.

Alloo uit de gevangenis Vanaf 5 september om 21.40 op VTM
Vervolgprogramma van reportagemaker Luk Alloo, die vorig seizoen gedetineerden ging opzoeken in hun cel, over de moeilijkheden van het leven na een lange gevangenisstraf.

De Kroongetuigen Dit najaar op VTM Docuserie die het verhaal achter waargebeurde misdaden ontrafelt, met getuigenissen van politie, gerecht en nabestaanden.

Het Lichaam van Coppens Vanaf 5 september om 20.40 op VTM Programma waarin de broertjes Coppens allerhande toeren uithalen op voorstel van de kijker, van touwtrekken tegen paarden tot rondslingeren in een gigantische centrifuge…

Nonkel Mop Vanaf 3 september elke dinsdag om 22.25 en donderdag om 22.45 op VTM Een klassiek rondje moppen tappen met Rob Vanoudenhoven als host; HT&D in een nieuw jasje, zeg maar.

Prematuurtjes
Dit najaar op VTM Docureeks over de evolutie van te vroeg geboren baby’s in het UZ Antwerpen.

Echte verhalen: De Kliniek Vanaf 26 augustus om 18.20 op VTM Ziekenhuisserie waarin acteurs waargebeurde ziekenhuisverhalen naspelen. Met de allereerste scripted reality-reeks op VTM wil de zender het gevecht om de vooravond aangaan met kijkcijferkanon ‘Blokken’.
HET NIEUWE NAJAARSAANBOD VAN VIER

De ideale wereld Vanaf 2 september om 19.40u op VIER
Elke weekdag speelt Otto-Jan Ham samen met een bekende naam in op de actualiteit. Bedoeling: lessen trekken uit het heden, om daarna via ingewikkelde theoretische modellen en nutteloze filmpjes een stap dichter te komen bij De Ideale Wereld. Een kennismakingsronde is voorzien op zaterdag 31 augustus

De val van 1 miljoen Vanaf 31 augustus om 20.40u op VIER Nieuwe liveshow, gepresenteerd door de voormalige VRT-omroepster Evy Gruyaert. Kandidaten krijgen 1 miljoen euro cash geld in handen. De duo’s die de acht meerkeuzevragen juist beantwoorden gaan – juist ja! – met het geld naar huis.

Geubels en de Belgen Vanaf 5 september om 21.10u op VIER Uw eerste kus, uw tweede job en uw laatste compleet uitgeregende vakantie. Philippe Geubels heeft over dingen die u in het gewone leven meemaakt of nog gaat meemaken. Een soort van comedy-show, aangevuld met flarden interview en hier en daar een sketch.

Onze dochter heet Delphine Op 3 en 10 september om 21.05u op VIER In deze tweedelige docu-reeks doorbreekt Sybille de Selys Longchamps, na meer dan 40 jaar het stilzwijgen over haar relatie met Albert.en hun gezamenlijke dochter, Delphine Boël. De documentaire kan nu al rekenen op interesse vanuit het buitenland.
HET NIEUWE NAJAARSAANBOD VAN VRT

Albert II Vanaf zondag 8 september om 21.20 u op Eén Geen docu, maar een waarheidsgetrouwe fictiereeks over het koningshuis gebaseerd op historische gebeurtenissen, met onder meer Lucas Van den Eynde in de rol van Koning Albert. Veerle Eyckermans (koningin Paola), Mathijs F Scheepers (kroonprins Filip), Stefaan Degand (prins Laurent) en Leah Thys (koningin Fabiola) zijn de leden van de koninklijke familie.

Bye bye mama vanaf woensdag 4 september om 22.30 u. op Eén.
Het programma volgt twee jonge Kempenaren die de wereld willen zien nog voor ze een lief, kinderen en een huis hebben. Ze reizen door acht landen in een tijdspanne van acht maanden. Avontuur op zaterdagavond.

Sing that song Vanaf zaterdag 7 september om 20.45 u. op Eén Muzikale quizshow waarin twee pianovirtuozen, Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer, duelleren om de eer. Ze worden elke week bijgestaan door bekend en nieuw zangtalent. Eigenlijk de comeback van De notenclub, maar dan in een nieuwe versie en gepresenteerd door Peter Van de Veire.

Eigen kweek Later dit najaar op Eén Nieuwe zesdelige fictiereeks met Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, en Sebastiaen Dewaele, over een sympathieke familie van aardappeltelersfamilie die na financiële rampspoed cannabis overschakelt op de kweek van cannabis. Van de makers van het succesvolle Dubbelleven.

Reizen Waes Vanaf dinsdag 3 september om 20.40u.
Tom Waes gaat op reis naar gevaarlijke, vreemde of totaal onbekende vakantiebestemmingen die de gemiddelde toerist (logischerwijze) links laat liggen.

Birth day Later dit najaar op Eén Ook Lieve Blancquaert trekt naar het buitenland, van Shanghai tot Groenland. Wereldwijd worden er 300 kinderen per minut geboren. In deze docureeks zoekt ze uit hoe een bepaalde plek, cultuur of omgeving een nieuw leven beïnvloedt.

Missie Mosango Later dit najaar op Eén
Missie Mosango brengt het authentieke verhaal van zes jongeren die aan de slag gaan in het ziekenhuis van Mosango, midden in de brousse van Congo. Ze botsen er op de beperkingen van de lokale gezondheidzorg, maar vooral op hun eigen grenzen.

De televisieroute Vanaf zondag 8 september om 20.30 u. op Eén.
Ben Roelants gaat op zoek naar spraakmakende programma’s en unieke tv-momenten van de prille beginjaren van tv tot op vandaag. Hij doet dat in de meest legendarische wagen uit de Vlaamse televisiegeschiedenis: de Amphicar van kapitein Zeppos.

Nieuw voorlopig titelloos lifestyleprogramma met Eva Daeleman Later dit najaar op Eén
In het voorlopig titelloze programma trekt ook Eva Daeleman de wijde wereld in op zoek naar creatieve en ondernemende mensen die bezig zijn met design, mode, beauty en gastronomie.

De Ridder Later dit najaar op Eén Nieuwe langlopende misdaadreeks op zondagavond, met Clara Cleymans als de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid. De verhalen spelen zich af in en rond het moderne gerechtsgebouw van Gent. Michaël Pas, Stefaan Degand, Katelijne Dame, Lucas Van den Eynde en Dirk Van Dijck zitten mee in de cast.

Alleen Elvis Blijft Bestaan Vanaf 13 september om 21.30 op Canvas Thomas Vanderveken grasduint doorheen de passies en interesses van een centrale gast aan de hand van beeldfragmenten die hem of haar geraakt hebben.

Econoshock 2.0.
Vanaf 4 september om 21.10 op Canvas Verhelderende vierdelige documentairereeks waarin economiejournalist Michaël Van Droogenbroeck minutieus op zoek gaat naar de wortels van de financieel-economische crisis.

Liefde in Tijden van Kanker Dit najaar op Canvas Ex-kankerpatiënt Phara de Aguirre praat met borstkankerpatiënten over de impact van de ziekte op hun relaties en seksleven.

Alles Kan Schoner Dit najaar op Canvas Tweeluik van Dirk Draulans over ecologische spitstechnologie van eigen bodem en het belang van duurzaamheid.

Nooit Meer Dezelfde Vanaf 3 september om 20.40 op Canvas Docureeks over ingrijpende gebeurtenissen in de recente Belgische geschiedenis, verteld door getuigen die alles van heel nabij hebben meegemaakt.

De Leraarskamer Vanaf 3 september om 22.00 op Canvas Historische verhalenreeks over gepensioneerde docenten die de evolutie van het Vlaamse middelbare onderwijs van de jaren ’50 tot nu belichten, naar het concept van succesvolle docureeksen ‘Meneer Doktoor’ en ‘Meneer de Burgemeester’.

De Troep Later dit najaar op Canvas Zesdelige verhalenreeks die grappige, onthutsende of ontroerende ervaringen en anekdotes uit de legerdienst van diverse ex-miliciens uitdiept.

Karakters
Dit najaar op Canvas Ben Crabbé praat met zeven sterke personaliteiten uit de sportwereld die het met een uitgesproken karakter ver geschopt hebben. Onder andere voormalig voetballer Eric Gerets, voetbalanalist Johan Boskamp en ex-bondscoach Georges Leekens passeren de revue.

Red Star Line Vanaf 1 oktober om 21.10 op Canvas Historische docureeks over de massale uittocht van Europeanen richting Amerika in de periode tussen 1873 en 1934. 2,5 miljoen radeloze Europeanen maakten toen de grote oversteek op een schip van de Belgische rederij Red Star Line, op zoek naar een betere toekomst.

Stroom Van Talent Dit najaar op Canvas Tweeluik waarin door de ogen van oud-leerlingen teruggeblikt wordt op de roemrijke 350-jarige geschiedenis van De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en haar al even gerenommeerde modeafdeling, die exact een halve eeuw bestaat.

Quentin Soenens & David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content