Volg je favoriete ‘Game of Thrones’-personage op interactieve kaart

Kan jij ook al lang niet meer volgen waar Daenerys Targaryen nu eigenlijk uithangt, of waar Arya Stark naartoe gaat met Sandor Clegane? Daar hebben enkele die hard-fans een oplossing voor gevonden: een interactieve kaart van de ‘Game of Thrones’ wereld.

Een fan maakte in 2012 zelf een kaart van de ‘Game of Thrones’ wereld aan de hand van de boeken van George R.R. Martin. De schrijver prees de kaart en zei dat het aan de hand van de informatie die de fan had, hij zeer goed was. De website quartermaester.info gebruikt nu deze kaart, gecombineerd met Google Maps, om de routes van belangrijke personages uit het verhaal interactief weer te geven.

Geen spoilers

Met een klik kom je te weten waar de verschillende districten van Westeros zich bevinden en waar de adel zich op de kaart begeeft. Daarnaast kan je de weg van alle belangrijke personages per hoofdstuk uit de boeken bekijken. Met een slider geef je aan tot welk hoofdstuk je de route van iemand wil bekijken. Zo behoed je je voor spoilers. Dus slide niet te snel naar rechts, als je niet wil weten of dat ‘Game of Thrones’-personage al dan niet sterft in de toekomst.

De kaart is niet helemaal accuraat. Veel informatie ontbreekt om een perfecte kaart op juiste schaal te tekenen. Maar het is wel een goede leidraad als je zelf even de weg kwijt bent in het ingewikkelde land van ‘Game of Thrones’. Doe de test. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content