Vlaamse docureeks ‘Soundtrack’ genomineerd voor International Emmy Award

De Canvasreeks ‘Soundtrack’ is genomineerd voor de prestigieuze International Emmy Awards in de categorie kunstprogramma’s. De uitreiking vindt plaats op 25 november.

De docureeks ‘Soundtrack’ van het Antwerpse productiehuis Geronimo is genomineerd voor de International Emmy Awards, de prestigieuze prijzen voor uitblinkende televisie geproduceerd en uitgezonden buiten de Verenigde Staten. ‘Soundtrack’ neemt het in de categorie kunstprogramma’s’ op tegen drie andere producties. Op 25 november wordt de winnaar bekendgemaakt. ‘Uiteraard zijn we heel trots’, zegt Jasper Moeyaert van Geronimo. ‘Deze nominatie is de kers op de taart.

‘Soundtrack’ is een zevendelige documentairereeks waarin vier Vlaamse muzikanten door Israël en de Palestijnse gebieden trekken, op zoek naar de rol die muziek speelt in het conflictgebied. Zeven weken lang ondernamen Eva De Roovere, Johannes Verschaeve (The Van Jets), Dijf Sanders en Jason Dousselaere (Teddiedrum) een muzikale roadtrip op het raakpunt van drie continenten in het Midden-Oosten. Ze deelden er hun passie met de gewone mens op straat en onderzochten hoe samen musiceren de bevolking dichter bij elkaar kan brengen. De reeks was te zien op Canvas.

”Soundtrack’ is een programma uit het hart’

Muziek als universele taal. In ‘Soundtrack’ wordt het gebruikt als breekijzer om door te dringen tot de ziel van de personages. Dat resulteerde in een unieke sound, ter plaatse gecomponeerd en opgenomen door de reizende artiesten. ‘Dat is ook de grote kracht van het programma’, aldus Moeyaert. ‘Muziek die gedreven wordt door de emotie van het moment. Muziek dat recht uit het hart komt’, zegt hij. ‘En dat is vrij apart voor televisie. ‘Soundtrack’ is een programma uit het hart.’

‘We vormen een mooi team van mensen die zich met hart en ziel op het project hebben gestort. Elke productie maken we om een Emmy te halen. Het is dan ook fantastisch om te zien hoe enthousiast en blij iedereen op de nominatie reageerde. Het is een bekroning op het harde werk.’

Eind november weten we of ze die ook kunnen verzilveren. De International Awards – de internationale tegenhanger van de Emmy Awards – worden uitgereikt door de International Academy of Television Arts & Sciences. De gala-avond is dit jaar aan haar 41ste editie toe. Er zijn in totaal 36 producties genomineerd in negen verschillende secties. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content