Vlaamse acteurs in internationale serie ‘The Team’

Veerle Baetens, Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem en Filip Peeters zitten in de cast van een Europese politieserie. De opnames van ‘The Team’, met Lars Mikkelsen, starten op 21 oktober in Kopenhagen.

‘The Team’, een Europees project dat gedraaid wordt in vijf landen, start op 21 oktober met de opnames. Tot de cast behoren onder meer Veerle Baetens, Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem en Filip Peeters. De politieserie doet ook beroep op andere Europese acteurs met naam, zoals Lars Mikkelsen die u kent uit ‘The Killing – Seizoen 1’ en ‘Borgen 3’.

‘The Team’ focust op de internationale strijd tegen de georganiseerde misdaad – drugstrafiek, prostitutie en mensenhandel – waarbij zogenaamde ‘Joint Investigation Teams’ (JIT’s) opgezet worden tussen verschillende Europese landen. Tot dat selecte groepje behoren de Belgische Alicia (vertolkt door Baetens), Harald uit Denemarken (Mikkelsen) en Jackie uit Duitsland (Jasmin Gerat). Wanneer drie levenloze lichamen worden gevonden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen moet ’the team’ in actie schieten. In hun zoektocht naar de dader stoten de experts op een gevaarlijke bende met vertakkingen over verschillende Europese landen.

De serie wordt gedraaid in verschillende talen. Elk personage spreekt zijn eigen taal in het eigen land. Engels de voertaal is over de grenzen heen.

Het Belgische aandeel in het hele project is groot. Het Gentse productiehuis Lunanime is één van de vier hoofdproducenten; ongeveer 30% van het totale budget komt uit Vlaanderen; en een pak opnames zullen plaatsvinden in ons land, voornamelijk in Antwerpen.

Het scenariowerk komt van het duo Mai Brostrøm en Peter Thorsboe, de schrijvers van de Emmy Award-winnende politiereeksen Unit One, The Eagle en The Protectors.
Producent Peter Nadermann (The Killing en The Bridge) heeft een grote internationale coproductie op poten gezet tussen vijf landen.

De opnames starten in Kopenhagen en zullen 130 draaidagen in beslag nemen. Naast België slaat de filmcrew ook haar tenten op in Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content