Visual effects-teamlid Game of Thrones overleden aan leeuwenbeet

Katherine Chappell, visueel redacteur bij Game of Thrones, Captain America en Divergence. © The Independent 3 juni 2015

Katherine Chappell, deel van het visuele productieteam van onder andere Game of Thrones en de Divergence-reeks, is overleden nadat een leeuwin haar in het Lion Park van Johannesburg aanviel.

De 29-jarige Amerikaanse was in Zuid-Afrika om als vrijwilliger bij te dragen aan een project dat dieren tegen stropers beschermt. Het voorval vond plaats omdat de vrouw haar autoraampje niet had dichtgedraaid terwijl ze door het park reed, waardoor een leeuwin zich in de wagen kon murwen en haar aanviel. Haar chauffeur, Pierre Potgieter, raakte zwaar verwond terwijl hij haar probeerde te redden.

Volgens werknemer Scott Simpson had zoiets normaal niet mogen gebeuren, aangezien de reglementering zegt dat mensen hun ramen moeten dichtdoen wanneer ze het park binnenrijden. ABC News meldde dat de leeuwin een jonge moeder was en haar welpen met zich mee had, wat de agressieve houding van het dier zou verklaren.

Eerbetoon

De zus van het slachtoffer bracht op Facebook al een eerbetoon aan haar zus: “Katie was een briljante, vriendelijke, avontuurlijke en optimistische vrouw. Haar energie en passie konden niet door een oceaan of continent gestopt worden. Ze was heel erg geliefd en deelde die liefde met diegenen die haar pad kruisten.”

Het leeuwenpark werd niet gesloten na de bekendmaking van Chappells dood en ondertussen is ook bekend dat de leeuw niet zal worden afgemaakt.

(EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content