VIER start op 17 september met eerste aflevering “De Kruitfabriek”

Het allereerste programma op VIER wordt “De Kruitfabriek”. De opvolger van VT4 schiet op maandag 17 september om 19.30 uur uit de startblokken. Op de startdag krijgt de kijker ook nog “De Slimste Mens” en “In Godsnaam” voorgeschoteld.

Volgens programmadirecteur Liesbet Vrieleman start VIER op maandag 17 september bewust om 19.30 uur. “Dat is een uur waarop zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om de start van VIER mee te maken”, zegt Vrieleman. “VIER brengt op de openingsdag meteen ook dezelfde programma’s die de daaropvolgende maandagen te zien zijn.”

VIER kiest er er uitdrukkelijk voor om de nieuwe dagelijkse programma’s, zoals “De Kruitfabriek”, te omringen met zoveel mogelijk bekende titels, zoals “De Slimste Mens” en “In Godsnaam”. “Uiteraard hebben we voor komend voorjaar en volgend najaar nog veel pijlen op onze boog, zoals de programma’s van Steven Van Herreweghe en Jef Neve, Philippe Geubels en Martin Heylen, Otto-Jan Ham, en Michiel Devlieger.”

De centrale gastheer van de nieuwe actuashow “De Kruitfabriek” is Tom Lenaerts. Ook Lieven Scheire, Sofie Lemaire, Gilles De Coster en Christophe Deborsu maken deel uit van het team presentatoren. Na “De Kruitfabriek” start het tiende seizoen van “De Slimste Mens Ter Wereld” met Erik Van Looy en Philippe Geubels. Ook Annemie Struyf start op de eerste avond van VIER een nieuwe reeks van “In Godsnaam”, waarin de journaliste elke maandagavond de wereld toont van de laatste Vlaamse missiezusters.

Dinsdag 4 september maakt SBS België het volledige programmaschema van VIER bekend. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content