Vier presenteert voorjaarsprogrammatie

Vier heeft haar voorjaarsprogrammatie voorgesteld. ‘De Pappenheimers’, voortaan op zaterdag, krijgt Bart Cannaerts als presentator. Nieuwkomer Piet Huysentruyt krijgt onmiddellijk twee programma’s.

Vier heeft haar voorjaarsprogrammatie voorgesteld. Echt heel veel veranderingen zijn er niet te noteren. ‘De Pappenheimers’ krijgt een nieuwe presentator, komiek Bart Cannaerts, en wordt voortaan ook uitgezonden op zaterdagavond. Er komt een special rond de Rode Duivels, waarin tickets voor het WK in het prijzenpakket zitten.

Bekende koppen die hun opwachting zullen maken: Ruth Beeckmans, Piet Huysenruyt, Lieven Scheire, Stan Van Samang, Wouter Van Besien en Bart De Pauw. Bart Cannaerts zal zelfs de presentatoren-drievuldigheid ontvangen die hem voorging: Tom Lenaerts, Erik Van Looy en Steven Van Herreweghe.

Maar de absolute trekpleister van VIER dit voorjaar is Piet Huysentruyt. Hij krijgt onmiddellijk twee programma’s. In het dagelijkse ‘Smakelijk!’ maakt hij vanaf 3 februari gezonde gerechten klaar. Niet meteen zoals we Piet kennen, maar een tijdje geleden kreeg hij een ernstige waarschuwing van zijn lichaam. Hij besloot zijn eetpatroon drastisch om te gooien gaat dat nu delen met het VIER-publiek.

Voor zijn ander culinair programma, ‘Chez Piet’, nodigt de kok op zaterdagavond de vier kandidaten uit ‘Komen Eten’ uit bij hem in zijn restaurant Likoké in de Franse Ardèche. Daar verwerkt hij de gerechten van de kandidaten tot echte topgerechten, en verkent hij met hen de prachtige streek. Een persoonlijkere Piet dus, wat ook de bedoeling was van zijn komst naar VIER.

Er komt dus ook een nieuw seizoen van het felgecontesteerde ‘Komen Eten’. Van maandag tot donderdag kan de kijker om 20.15 uur afstemmen op VIER om kokend Vlaanderen aan het werk te zien. Bovendien loopt het programma ook tijdens de wereldbeker voetbal in Brazilië. ‘Een bewuste keuze, zodat de kijker zo lang mogelijk aan zijn gewoontes kan vasthouden’, aldus woordvoerder Kristof Demasure.

VIER hoopt dit voorjaar rustig te groeien, na het moeilijke voorjaar in 2013. ‘Dit voorjaar pakken we uit met kijker- en merkversterkende programma’s zodat we een stabiele factor worden in het televisielandschap’, aldus Demasure. ‘De Ideale Wereld’ is zo’n merkversterkend programma. ‘Met ‘De Ideale Wereld’ creëerden we een eigen universum dat vooral erg populair is online. Hoewel het geen kijkcijferkanon is, gaf het programma mee vorm aan het gezicht van VIER en Woestijnvis’, zegt Olivier Goris van Woestijnvis.

In het nieuwe VIER-programma ‘Kroost’ staat de entourage van bekende landgenoten centraal. Reportagemaker Eric Goens (bekend van de ophefmakende docu ‘Onze dochter heet Delphine’) volgt dit voorjaar enkele grote namen op hun kleine dagen en grote momenten.

De reportagereeks ‘The Sky is the Limit’, ook nieuw, werpt een exclusieve blik achter de voordeur van succesvolle landgenoten die een fortuin verzameld hebben en het helemaal gemaakt hebben in het leven. ‘Topdokters’ kijkt in het hoofd en hart van enkele specialisten tijdens het uitoefenen van hun beroep.

Verder is er ook het reisprogramma ‘Heylen en de Herkomst’, waarin Martin Heylen terugkeert naar de exotische roots van een BV, en een nieuw seizoen van ‘De Slimste Gemeente’ en ‘Scheire en de Schepping’.

Met ‘Arrow’ en ‘Revolution’, twee nieuwe Amerikaanse series, blijft VIER ook dit voorjaar stevig inzetten op het Amerikaanse werk. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content